START-UP NATION 2018, 7.500 de proiecte depuse ÎN DOUĂ ZILE. Prima înscriere, în secunda 02

START-UP NATION 2018, 7.500 de proiecte depuse ÎN DOUĂ ZILE. Prima înscriere, în secunda 02
Publicat: 29/12/2018, 13:24
Actualizat: 25/03/2019, 22:48

Numărul de dosare complete înregistrate pentru programul Start-Up Nation 2018 a depășit7.500, după numai două zile de la deschiderea aplicației, conform datelor afișate de aplicația dedicată.

Sâmbătă, la ora 9:59, după două zile de la deschidere, fusese înregistrat dosarul cu numărul 7.513, de către Bohemian Clothing.

Aplicația a fost deschisă joi, 27 decembrie, la ora 10:00, urmând să fie închisă marți, 12 februarie 2019, la ora 19.

Dosarul 7.500 a fost înregistrat în Start-Up Nation 2018 sâmbătă, la ora 8:59, de către Metimur Cad SRL-D.

În primele zece ore ale zilei de sâmbătă, 246 de dosare complete au fost înregistrate în aplicație. Dosarul 7.268, al Never Ending Learners, și dosarul 7.269, al Regina Prăjiturilor, au fost acceptate sâmbătă, la ora 00:01.

După primele 24 de ore de la deschiderea aplicației, peste 5.500 de dosare, au fost înscrise în aplicație. Dosarul 5.515 a fost înregistrat vineri, la ora 9:59, de către Electric-Kad Drăgănești, iar la ora 10:00 au fost acceptate cele depuse de Laser Experts (5.516) și El-Dara Delivery (5.517).

Estimările Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) sunt că pentru Start-Up Nation 2018 vor fi depuse 38.000 de proiecte, dublu față de numărul de anul trecut.

„La ora 10 și 2 secunde (n.red. – a zilei de joi), primul aplicant își înscrisese parola și se înscrisese pe site în aplicație. La 12.45, avem înscriși peste 4.000 de aplicanți cu user și parolă. Sunt câțiva pași, iar acesta este primul: să îți creezi un cont cu o adresă de email care va rămâne pe toată durata de desfășurare a programului și prin care vom comunica cu toți viitori antreprenori. Vor primi confirmare pe adresa de email, iar apoi pot să introducă datele la planul de afaceri și celelalte anexe care sunt cerute în procedurile care sunt afișate pe site-ul nostru de foarte multă vreme.

Până la 12:45, 1.401 proiecte erau depuse cu plan de afaceri cu tot. Mă aștept să avem anul acesta un număr aproape dublu de proiecte depuse, pentru că există încredere în Start-Up Nation, care a scris o poveste de succes anul trecut.(…) Există suficient timp ca, până la 12 februarie, ora 19:00, să fie depuse toate proiectele pe care astăzi le-au lucrat sau le vor lucra în continuare cei care își doresc să devină antreprenori în România,” a anunțat joi Ștefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Pentru Start-Up Nation 2017, au fost înregistrate 19.297 de planuri de afaceri, dintre care au fost verificate 10.000 de planuri de afaceri și semnate 8.444 de contracte: 4.538 în domeniul producției, 595 în domeniul IT, 2.522 în domeniul industriilor creative și 789 în domeniul serviciilor.

Ultimele plăți pentru Start-Up Nation 2017 au fost făcute în cursul zilelor de joi și vineri.

„Avem nevoie de stimularea dezvoltării IMM-urilor. Au fost discuții în acest an despre prioritatea pe care am dat-o pe zone geografice. Eu cred, și cei din minister și cei din Guvernul României credem că inegalitatea este una dintre marile probleme pe pe care le avem astăzi, nu numai în România, ci în Europa și în lume. Politicile de coeziune sunt principala prioritate pe care o are România, acum în perioada imediat următoare, când vom deține președinția rotativă a Consiliului UE,” a adăugat Oprea.

În ciuda faptului că în prezent, bugetul de stat pentru 2019 nu este aprobat, pentru Start-Up Nation 2018 este asigurată finanțarea prin credite bugetare și credite de angajament pentru 10.000 de proiecte, în valoare fiecare de 200.000 de lei, astfel că programul are un buget de 2 miliarde de lei.

Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare, aferente proiectului, conform MMACA.

Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative și a eligibilității este de 50 de puncte din maximum 100 de posibile. Punctajul se vede automat pe aplicație, iar toate datele sunt introduse online. „Ideea că putem interveni asupra departajării altfel decât transparent nu există. Totul se întâmplă transparent. Totul se întâmplă pe aplicație”, a subliniat Oprea.

Start-up-urile din județele unde numărul de firme la 100 de locuitori este sub media europeană primesc un punctaj mai mare decât cele din restul zonelor.

Spre deosebire de anul trecut, în noua ediție, cei care obțin finanțarea pot solicita un avans de 30% cu garanții, iar printre cheltuielile eligibile sunt cele pentru chirii și servicii de contabilitate. În plus, pentru Start-Up Nation 2018, a fost eliminată obligația de a realiza achizițiile prin procedura de achiziții publice.

„Am scos toată procedura referitoare la achiziții publice, pentru că este evident că antreprenorul știe cel mai bine cum să cheltuie cu folos cei 200.000 de lei. Raportul preț-calitate pentru produsele, echipamentele pe care dorește să le achiziționeze, antreprenorul știe cum să facă lucrul acesta. Cu certitudine, oricare antreprenor își dorește să obțină cel mai mult contra acestei sume și el va căuta mai mult decât trei oferte. Atunci, nu mai există această obligativitate de a crea hârtii doar de dragul de a crea hârtii„, a menționat Oprea.

Cei care nu mențin timp de doi ani numărul de locuri de muncă pentru care au primit finanțarea vor trebui să returneze toți cei 200.000 de lei.

„Vreau să fac un apel la toți cei care vor să devină antreprenori să gândească foarte bine planurile de afaceri, numărul de locuri de muncă pe care le pot crea să fie sustenabil, pentru că am constat că sunt și unii consultanți mai puțin doritori de a da sfaturi cinstite, corecte și care, pentru a putea încasa acel bonus pentru rezultat, insistă pentru un număr foarte mare de locuri de muncă. Dacă mă uit la datele statistice din 2017, la cele 8.444 de contracte semnate erau aproape 21.000 de locuri de muncă înseamnă că au fost 2 virgulă (n.red. – locuri de muncă create), înseamnă sub trei locuri de muncă pe firmă create. Cred că acolo este un loc într-o zonă de confort pentru cine debutează astăzi în afaceri în România”, a precizat Oprea și a completat că o altă prioritate a Start-Up Nation 2018 este crearea de locuri de muncă „sustenabile, bine plătite”.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Schema de minimis Start-Up Nation 2018 are ca obiective principale stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.

MMACA a mai anunțat că, pentru plățile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naționale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
NEWS ALERT! Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. 'Sunt cele...
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți
Interviu cu Cristian CÎRJALIU, primarul comunei Agigea! VIDEO
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
VESTE ȘOC despre Florin Cîțu! S-a întâmplat în urmă cu puțin timp. Este vorba despre...
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...