Sterling vinde o parte dintr-un perimetru petrolifer din Marea Neagră către Petrom și Exxon

Sterling vinde o parte dintr-un perimetru petrolifer din Marea Neagră către Petrom și Exxon
Publicat: 19/10/2012, 11:13
Actualizat: 02/02/2019, 03:06

Compania Sterling Resources a semnat un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania și OMV Petrom pentru vânzarea unui segment al perimetrului petrolifer 15 Midia din Marea Neagră, la un preț între 29,5 milioane dolari și 79 milioane dolari, în funcție de îndeplinirea unor condiții.

Porțiunea de perimetru are o suprafață de 125.000 de acri (46.539 ha), sau 11% din suprafața totală a concesiunii Midia și Pelican, se arată într-un comunicat al companiei canadiene. Porțiunea de perimetru vizată de tranzacție se învecinează cu blocul Neptun al Exxon și OMV Petrom.

CLICK PENTRU A MĂRI

Sursa: Agentia Nationala pentru resurse Minerale

Sterling deține 65% din consorțiul care operează blocul 15 Midia.

Partenerul Sterling în consorțiu, Petro Ventures Europe BV, cu o participație de 20%, ia parte de asemenea la tranzacția cu Exxon și OMV Petrom.

Sterling va primi de la Exxon și OMV Petrom 29,5 milioane de dolari la finalizarea tranzacției, încă 29,5 milioane de dolari la îndeplinirea unor condiții legate de o descoperire de hidrocarburi în porțiunea de perimetru tranzacționată și o altă sumă, de 19,5 milioane de dolari, la începerea producției comerciale.

Finalizarea acordului depinde de aprobări din partea autorităților.

Pe lângă perimetrele din Marea Neagră, Sterling are operațiuni în Marea Britanie, Olanda și Franța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase