Alexandru Costea
24.06.2019
Financiar

Tăriceanu: Vom merge pe reînnoirea mandatului lui Isărescu la BNR

Tăriceanu: Vom merge pe reînnoirea mandatului lui Isărescu la BNR
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția PSD-ALDE îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administrație, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

„Discuția pe care am avut-o azi (luni -n.r.) cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu, deci are susținerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administrație, conform ponderii actuale în Parlament PSD va avea patru locuri și ALDE un loc, două locuri va avea PNL și un loc USR. E foarte posibil ca în urma decizie pe care PSD o va lua, dar nu vreau să vorbesc în locul lor, să găsim o soluție pentru includerea în Consiliul de Administrație și a UDMR”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței de luni a Birourilor permanente reunite.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că în ședința coaliția de la guvernare au fost discuții despre numirea noilor membri în cadrul Consiliului de Administrație al BNR, care este stabilit în funcție de ponderea partidelor în Legislativ.

Mediafax Foto

Inchide