Teodorovici: Guvernul să emită o nouă OUG pentru modificarea Codului Fiscal

Teodorovici: Guvernul să emită o nouă OUG pentru modificarea Codului Fiscal
Publicat: 22/11/2017, 15:58

„Speranța ar fi doar la bunul-simț al Guvernului să înțeleagă că acest OUG 79 poate fi modificat, logic, printr-o altă OUG, ar fi și calea mai rapidă. Guvernul să înțeleagă și să-și asume anumite modificări, să o facă imediat, poate chiar săptămâna viitoare printr-o ordonanță de urgență și să nu se aștepte ca Parlamentul să legifereze. Încă nu avem un raport final la Comisia de buget-finanțe, asta înseamnă că cel puțin două săptămâni de zile mai stă la nivelul Senatului, după care ajunge la Cameră, din nou comisii, raportul Comisiei de buget-finanțe, după aceea votul în Cameră, după aceea promulgarea la președinte. E o cale mai lungă. Cel mai bine ar fi, repet, de bun-simț, din respect față de cetățeni, ca Ministerul de Finanțe să propună în Guvern toate aceste amendamente aduse sau o parte din ele măcar și să le propună prin ordonanță de urgență”, a spus Teodorovici, miercuri, după ședința Comisiei.

Întrebat dacă printre modificările care ar putea fi incluse într-o nouă OUG se numără ca și impozitul pe cifra de afaceri să fie opțional, Teodorovici a răspuns că ar putea fi o variantă.

„Ar putea fi opțională această variantă. Trebuie să lași opțional, pentru că ăsta este spiritul de piață – lasă-l pe agentul economic să-și aleagă forma care pentru el e cea mai benefică (…) Sincer, nu am o speranță că Ministerul Finanțelor, astăzi, poate gândi un asemenea mecanism care să fie mult mai atractiv decât cel al celor din jurul nostru ca și țări. Atâta timp cât un român merge în Bulgaria, face acolo o înregistrare din motive economice, înseamnă că eu, în România, am o deficiență și ar trebui să stau la masă să o îndrept imediat.”, a susținut senatorul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2018, în urma modificărilor aduse Codului Fiscal, Teodorovici a precizat că, indiferent de măsuri, cineva trebuie să și le asume.

„Eu sunt convins că cineva va trebui să-și asume. Dacă sunt părți bune și efecte pozitive, asta este normal să facem, pentru că asta este obligația unui politician. Dacă, în schimb, sunt efecte negative, ca urmare a oricăror dintre măsurile propuse prin OUG 79 și nu numai, atunci cineva, o echipă, trebuie să și le asume. Și asumarea înseamnă (…) plecarea din zona în care astăzi este prezentă”, a subliniat senatorul PSD.

În privința scăderii contribuțiilor pentru angajații din sectorul IT, Eugen Teodorovici a declarat că un amendament la Codul Fiscal în acest sens poate fi făcut foarte repede, dar numai dacă există voință.

„Când se dorește, ați văzut foarte bine, se face peste noapte ceva. Dacă vrem să cumpărăm rachete Patriot sau orice altceva din această zonă, o facem peste noapte. Așa suntem noi, primii la astfel de lucuri. Dar când este vorba despre economia ta, în principal, măcar să te agăți de aceste subiecte importante sau mega importante și să aduci aceste măsuri economice în același ritm ca și viteză de schimbare. Deci, dacă se dorește, se face”, a explicat senatorul PSD.

Comisia de buget a Senatului s-a reunit, miercuri, pentru a da raportul privind OUG de modificare a Codului Fiscal, în condițiile în care PNL a inițiat moțiunea de cenzură ca urmare a adoptării ordonanței, iar Guvernul este dispus să accepte unele modificări la forma inițială, dar membrii comisiei au decis să mai amâne cu încă o săptămână elaborarea raportului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi