Tichete de masă digitale de la 1 octombrie

Tichete de masă digitale de la 1 octombrie
În aproximativ o lună cei 1,8 milioane de angajați care primesc lunar bonuri de masă vor putea primi tichete digitale, în locul celor pe format de hârtie, adică un card care va fi alimentat în fiecare lună cu contravaloarea bonurilor de masă. Angajatorul este cel care va alege tipul în care sunt emise bonurile de masă, ambele forme urmând să circule în paralel.

Ministerul de Finanțe „lucrează intens” la finalizarea normelor pentru digitalizarea bonurilor de masă, iar acestea vor fi gata în aproximativ o lună, potrivit șefului MasterCard România, Cosmin Vladimirescu, invitat la ZF Live.

„Într-o lună cred că vor fi publicate (în Monitorul Oficial n.n.) normele pentru tichetele de masă în format electronic. Vă pot spune că la Ministerul Finanțelor se lucrează intens la aceste norme”, a declarat Cosmin Vladimirescu. Ministerul Finanțelor nu a răspuns, până la publicarea articolului, la solicitarea gândul privind stadiul normelor pentru tichetele de masă în format electronic.

Pe noul card nu vor putea fi încărcați bani sau extrași bani de la ATM. Noua formă a tichetelor de masă va reduce frauda, iar banii nu vor putea fi folosiți decât pentru mâncare. O noutate este că angajații care muncesc mai mult de 8 ore pe zi vor primi mai multe bonuri lunar.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este în prezent de 9,35 lei. Modificarea valorii nominale se face semestrial, în funcție de indicele prețurilor de consum. În ceea ce privește valoarea ce poate fi luată de pe cardul dedicat ea va putea fi mai mică sau mare decât 9,35 lei. În plus, salariații care vor opta să primească în continuare tichete de masă pe suport de hârtie nu vor mai fi limitați să folosească doar două tichete pe zi, așa cum prevede actuala legislație, prevedere de care oricum, comercianții nu au ținut cont nici până acum.

În primă fază, folosirea tichetelor de masă electronice nu se va putea face în toate magazinele pentru că va dura până la implementarea tehnică a unei astfel de plăți.

Urmăriți aici integral emisiunea ZF Live

QUIZ

 

 

Inchide