Topul celor mai căutate cartiere pentru închirierea unei locuințe – GALERIE FOTO

Publicat: 19/07/2012, 15:26
Actualizat: 23/03/2019, 08:04

Drumul Taberei este cel mai căutat cartier din categoria medie pentru închirierea de locuințe în București, iar cele mai mici chirii se înregistrează în zona Dristor, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro, care arată că proprietarii sunt mai flexibili la negociere în perioada verii, informează Mediafax.

„Vacanța studenților pune presiune pe oferta de locuințe scoasă la închiriere pe perioada verii în București și în marile orașe, iar proprietarii sunt mai flexibili la negociere în acest interval. Astfel, perioada de vară este una propice pentru căutarea unei chiri”, se arată într-un comunicat al portalului.

Topul locuințelor care pot fi închiriate cu cele mai mici prețuri

Drumul Taberei este cel mai căutat dintre cartierele Capitalei, în această zonă chiriile la garsoniere pornesc de la 180-190 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă poate fi închiriată o locuință complet mobilată și utilată, cu o suprafață de 32 de metri pătrați, situată la un etaj intermediar. Același preț cerut îl are însă și o garsonieră nemobilată, cu o suprafață utilă ceva mai mare (40 de metri pătrați), situată la parterul unui bloc cu nouă nivele.

Garsonieră în zona Drumul Taberei din Capitală.

La două camere, chiriile încep de la 210-220 de euro pe lună, pentru un apartament cu o suprafață utilă cuprinsă între 40 și 48 de metri pătrați, complet mobilat și utilat.

Apartament de două camere care poate fi închiriat în Drumul Taberei.
Pe segmentul locuințelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro.

Apartamentul de trei camere din zona Drumul Taberei care poate fi închiriat cu 250 de euro pe lună.

Cartierul Militari se află pe locul doi în topul celor mai căutate zone din Capitală pentru închirierea de locuințe. Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. La acest preț este scoasă pe piață o locuință mobilată, cu o suprafață utilă de 30 de metri pătrați, situată în ansamblul rezidențial Westgate, din zona Preciziei, din apropierea stației de metrou cu același nume. Acest preț este însă valabil doar pentru clienții care pot plăti chiria în avans pe un an de zile. Pentru o proprietate similară, dar situată într-un bloc vechi, cei interesați ar trebui să plătească cel puțin 180 de euro pe lună.

Garsonieră din cartierul Militari.

Pe segmentul locuințelor cu două camere, cel mai mic preț cerut este 200 de euro. Pentru această sumă poate fi închiriat un apartament vechi, cu o suprafață utilă de 50 de metri pătrați, situat la parterul unui bloc cu nouă etaje. Locuința este mobilată și utilată.

Apartament cu două camere în zona Militari din București.

La trei camere, cea mai mică chirie din Militari este 290 de euro pe lună. Atât cere proprietarul unui apartament cu o suprafață utilă de 65 de metri pătrați, situat în zona Lujerului, în apropiere de stația de metrou cu același nume.

Apartament cu trei camere în zona Lujerului.

Dristor completează clasamentul, cu chirii care pornesc de la 100 de euro pentru garsoniere. În acest caz este vorba despre o garsonieră într-o vilă construită în anul 2000, cu o suprafață utilă de 14 metri pătrați. Locuința are baie proprie, însă bucătăria este la comun. Pentru garsonierele situate în blocuri vechi, prețurile pornesc de la 210 euro pe lună (pentru o suprafață utilă de 35 de metri pătrați).

Garsonier în cartierul Dristor din sectorul 3 al Capitalei.

La două camere, cel mai mic preț cerut este 240 de euro pe lună. Acesta este și cazul unui apartament cu o suprafață utilă de 55 de metri pătrați, situat la etajul al șaselea dintr-un bloc de zece.

În Dristor, un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu minimum 250 de euro pe lună. La prețul de 330 de euro este scos pe piață un apartament cu o suprafață utilă de 64 de metri pătrați, situat la parterul unui bloc cu zece etaje din zona Camil Ressu. Locuința este decomandată, renovată, dar doar parțial mobilată.

În Timișoara, cel mai căutat dintre cartiere este Complexul Studențesc, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă poate fi închiriată o locuință complet mobilată și utilată, în stare bună, cu o suprafață de 25 de metri pătrați, situată la etajul 1 într-un bloc cu patru etaje. Pentru apartamentele cu două camere, chiriile încep de la 180 de euro pe lună, iar pe segmentul locuințelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro.

În afara Complexului Studențesc, cartierele cele mai căutate din Timișoara sunt Girocului, Lipovei, Soarelui și Aradului, iar cele mai multe oferte se găsesc în Complex și zona Aradului.

Cel mai căutat cartier din Cluj-Napoca este Mărăști. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună. Pentru apartamentele cu două camere, majoritatea chiriilor se situează în intervalul 250 – 280 de euro pe lună. Pentru apartamentele cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300-330 de euro.

Topul celor mai căutate cartiere din Cluj-Napoca este completat de Mănăștur, Zorilor și Gheorgheni. Alături de Mărăști, acestea sunt și zonele cu cele mai multe oferte.

La fel ca în Timișoara, cel mai căutat dintre cartierele ieșene pe segmentul chirii, este cartierul în care se află și campusul studențesc, Copou, chiar dacă acesta e departe de a fi cel mai ieftin. Aici, chiriile la garsoniere se situează în jurul valorii de 150 de euro pe lună. Pentru apartamentele cu două camere, chiriile încep de la 180-200 de euro pe lună, deși oferte nu sunt foarte numeroase în Copou, astfel încât cele mai multe apartamente de aici au o chirie considerabil mai ridicată.

Pe segmentul locuințelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300 de euro.

În afara Copoului, cartierele cele mai căutate din Iași sunt Tătăraș, Podu Roș sau Nicolina.

Cel mai căutat cartier din Brașov, pe segmentul chiriilor, este Răcădău. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună. Chiriile apartamentelor cu două camere încep de la 200 de euro pe lună, iar la trei camere pornesc de la 250 de euro.

Răcădăul este urmat de Astra în topul celor mai căutate cartiere din Brașov.

În Constanța, pe segmentul chiriilor, cel mai căutat cartier este Tomis Nord, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Chiriile apartamentelor cu două camere încep de la 175 de euro pe lună, în timp ce apartamentele cu trei camere pot fi închiriate pornind de la 200 de euro.

Tomis Nord este urmat de Faleza Nord, Tomis III și Dacia în topul celor mai căutate cartiere din Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...