Topul celor mai puternice femei din România

Redactor:
Dan Straut
Topul celor mai puternice femei din România
Topul celor mai puternice femei din România

Proiectul, ajuns la a șasea ediție, prezintă cele mai puternice antreprenoare și reprezentante de companii multinaționale. „Că au făcut performanță în afaceri este un lucru îndeobște recunoscut, dar la ediția din acest an am vrut să descoperim și alte fațete ale acestor doamne, așa că le-am provocat să dezvăluie preocupările lor din afara scenei de business: care sunt țelurile, cele mai frumoase momente din viața lor, cum evaluează implicarea mediului de afaceri în societate. Și, pentru că e cumva la ordinea zilei să ne exprimăm dorințele și ideile în ce privește parcursul României, le-am invitat la un exercițiu de imaginație. Așa cum în povești un personaj poate deveni împărat pentru o zi, le-am rugat să enumere cele mai importante decizii pe care le-ar lua dacă ar fi pentru o zi Președinte, făcând, desigur, abstracție de faptul că o zi este prea puțin, că prerogativele primului om în stat sunt limitate, că este nevoie de mai mult decât un singur om pentru a schimba, în bine, o nație”, spune Ioana Mihai, redactor sef Business Magazin.

În cadrul Galei, Business Magazin a organizat o dezbatere despre viziunea femeii la putere. În panelul de discuții au participat Christine Schillings, director general Ana Hotels, Mădălina Teodorescu, director general adjunct al Piraeus Bank, și Silviana Petre Badea, managing director al JLL.

În cadrul evenimentului, Business Magazin a acordat zece premii, pentru: Nicoleta Eftimiu, CEO, Coca Cola; Alina Bistreanu, director general LPP; Anda Jurca, director național de vânzari Bijuteria Teilor; Andreea Mihai, director de marketing, Carrefour; Daniela Becheru, cofondatoare F64; Emilia Bunea, CEO, Metropolitan Life; Florentina Taudor, director general, Renania; Simona Lăpușan, COO & founding partner, Zitec; Lucia Costea, cofondator, SECOM și Laura Șerban, director general, Mecanica Ceahlău.

În țările din Uniunea Europeană doar unul din trei manageri este femeie. Aproape 7,3 milioane de persoane dețin poziții manageriale în companii cu cel puțin zece angajați, în cadrul UE, arată datele Eurostat, 4,7 milioane dintre ei fiind bărbați și 2,6 milioane fiind femei. Deși reprezintă aproape jumătate din angajații din această zonă, femeile continuă să aibă un grad de reprezentare mai redus decât al bărbaților. Dacă la capitole precum sănătatea sau productivitatea muncii România nu ocupă o poziție fruntașă în rândul țărilor de pe continent, în ceea ce privește numărul femeilor implicate în management media țării noastre este de 41%, peste cea înregistrată la nivel european; în alte șapte țări reprezentarea doamnelor în managent este mai ridicată.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide