TVR cumpără mașini de peste 5 milioane de euro

TVR cumpără mașini de peste 5 milioane de euro
Publicat: 26/09/2013, 14:34
Actualizat: 31/01/2019, 22:15

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a demarat efectiv procedura de a cumpăra 140 de autoturisme, printr-o procedură de leasing, pentru o sumă estimată la 5.115.200 de euro, fără TVA, procedură care a fost aprobată de Consiliul de Administrație al TVR pe 15 mai.

Claudiu Săftoiu, președintele-director general al SRTv, a declarat pe 22 mai, pentru MEDIAFAX că TVR va cumpăra 140 de autoturisme, printr-o procedură de leasing, în conformitate cu hotărârea CA al Televiziunii Române din 15 mai.

Acum, TVR a demarat efectiv procedura pentru achiziția celor 140 de autoturisme.

Potrivit unui anunț postat pe 25 septembrie, pe site-ul e-licitatie.ro, SRTv va achiziționa 140 de autoturisme prin leasing operațional, valoarea estimată a acestora fiind de 5.115.200 de euro fără TVA.

Conform anunțului, tipul procedurii de achiziție a acestor autoturisme este „licitația deschisă”, criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai scăzut”. TVR va plăti această sumă din fonduri proprii, potrivit aceluiași anunț.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la această procedură este 11 noiembrie 2013, ora 11.30. Ofertele vor fi deschise în aceeași zi, de la ora 12.00, la sediul SRTv, se mai spune în anunțul TVR.

Consiliul de Administrație al SRTv a aprobat, pe 15 mai, demararea procedurilor de achiziție a 140 autoturisme. Componența comisiei de evaluare a ofertelor este următoarea: Liviu Nicolescu, președinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit Hotărârii CA numărul 49 din 15 mai.

Conform aceluiași document, hotărârea a fost adoptată cu zece voturi „pentru” (Claudiu Săftoiu, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Claudiu Brânzan, Sorin Burtea, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Ada Meseșan, Cristian Nițulescu și Nagy Zoltan Levente) și o abținere (Valentin Nicolau), în timp ce Nicoleta Nicolicea și Gabriel Tufeanu nu au votat.

De asemenea, prin Hotărârea CA numărul 48 din 15 mai, a fost aprobată modificarea Planului de Investiții pentru anul 2013 prin introducerea poziției „Achiziție 140 autoturisme”.

În acest sens, pe 22 mai, Claudiu Săftoiu, președintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că parcul auto al TVR are nevoie de o „împrospătare”, precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat pentru exercițiul financiar al televiziunii publice în 2013.

Totodată, Claudiu Săftoiu a spus că în CA ale SRTv s-a aprobat achiziționarea unui nou parc de mașini prin sistemul buyback.

„În sensul acesta, noi deja avem finalizată, la 27 aprilie, o licitație de ofertă pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv. Această firmă – SC Tehnoconcept Expert SRL – va face o evaluare cu privire la o valoare nominală a întregului parc auto, pentru ca aceasta să se constituie într-un avans la un contract de leasing pentru obținerea autoturismelor. Prin urmare, în bugetul de anul acesta, noi achiziționăm prin leasing, ceea ce înseamnă că încercăm să valorificăm flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi așadar una minimă, nu știm acum însă ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea nu pot oferi o sumă”, a spus atunci Claudiu Săftoiu.

El a mai spus că „cea mai veche mașină pentru achiziția de tip buyback este din 1993, iar cea mai nouă, din 2006”.

„Necesitatea schimbării parcului auto este una stringentă cu atât mai mult cu cât costurile de întreținere sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce uzura morală crește”, a spus Claudiu Săftoiu. El a precizat că SRTv a încercat mai întâi să vândă mașinile ieșite din uz către salariați, însă fără rezultate.

La momentul respectiv, Săftoiu a mai spus că, după ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi inițiat procesul de cerere de ofertă pentru cumpărarea mașinilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii