UBER pariază pe BICICLETE și SCUTERE ELECTRICE, în detrimentul mașinilor. Un bărbat amish oferă curse Uber CU TRĂSURA

UBER pariază pe BICICLETE și SCUTERE ELECTRICE, în detrimentul mașinilor. Un bărbat amish oferă curse Uber CU TRĂSURA
Publicat: 27/08/2018, 14:05
Actualizat: 29/10/2018, 18:24

„Pe termen scurt din punct de vedere financiar, poate că nu este o victorie pentru noi, dar din punct de vedere strategic pe termen lung, credem că este direcția exactă în care vrem să mergem”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO-ul UBER.

Compania de car-sharing a investit într-o divizie de biciclete în ultimul an. Bicicletele sale electrice Jump sunt disponibile în opt orașe din SUA, inclusiv New York și Washington, iar în curând se va lansa în Berlin.

De asemenea, a colaborat cu Lime, o companie de scutere electriceși lucrează la oferte în alte domenii, cum ar fi transportul public și transportul de marfă.

„În timpul orelor de vârf, a devenit extrem de ineficient să folosesc o bucată de metal de o tonă pentru a duce un client la o distinație aflată la câteva străzi distanță”, a spus directorul general al Uber, subliniind că firma pe care o conduce își poate modifica strategia astfel încât „clientul să iasă în câștig”.

Directorul executiv al companiei a recunoscut că Uber face mai puțini bani dintr-o plimbare cu bicicleta, comparativ cu aceași distanță parcursă cu mașina, dar a spus că acest lucru ar fi compensat, deoarece clienții au folosit aplicația mai frecvent pentru călătorii mai scurte.

Un bărbat amish a revoluționat cursele Uber, folosind calul și trăsura. La aproximativ 150 de kilometri sud-vest de Detroit, Michigan, se află orașul Colon, cunoscut ca și „capitala magică a lumii”, populația orașului este de aproximativ 1.200 de persoane – cu siguranță insuficient de mare pentru a justifica existența unui serviciu de taxi, cum ar fi Uber. Până acum.

Local 21 News au raportat că locuitorul Colon Timothy Hochstedler s-a hotărât să ia problema în propriile mâini și a oferit un nou tip de taxi în localitatea St Joseph County.

Folosind calul și trăsura, Hochstedler îi transportă pe oameni, iar aceștia sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite. Bărbatul a denumit serviciul Uber Amish.

Foto: Captură Youtube