Unde vor germanii de la Daimler să construiască cea mai mare fabrică a grupului. Investiția este de două miliarde de euro

Unde vor germanii de la Daimler să construiască cea mai mare fabrică a grupului. Investiția este de două miliarde de euro
Publicat: 27/08/2013, 10:52
Actualizat: 23/03/2019, 03:07

Grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, a anunțat că va investi două miliarde de euro în China până în 2015 pentru a construi cea mai mare fabrică din portofoliul grupului, vizând dublarea producției pe piața chineză la peste 200.000 de unități pe an, informează Mediafax, citând Bloomberg.

Construcția fabricii va fi finalizată anul viitor, a declarat marți la Beijing directorul operațiunilor Daimler din China, Hubertus Troska.

El a precizat că Daimler vizează creșterea vânzărilor din China la 300.000 de autovehicule pe an până în 2015, cifră care include atât producția locală, cât și importuri.

Directorul general al grupului, Dieter Zetsche, a declarat că Daimler trebuie să se extindă în China pentru a-și atinge ținta de a depăși rivalii BMW și Audi până la sfârșitul deceniului.

În primele șapte luni din acest an, Mercedes-Benz a rămas în urma BMW și Audi ca număr de automobile vândute, dar și în ceea ce privește creșterea.

Troska a devenit anul trecut primul membru al board-ului Daimler care a fost numit responsabil direct de operațiunile din China.

Primele măsuri luate de acesta au fost fuzionarea celor două divizii de distribuție din China și înființarea unui departament răspunzător de coordonarea activităților de marketing, vânzări și training.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase