VALENTINE’S DAY, pe locul 8 în topul sărbătorilor care atrag turiști. Câți români vor pleca în vacanță de Ziua Îndrăgostiților

VALENTINE'S DAY, pe locul 8 în topul sărbătorilor care atrag turiști. Câți români vor pleca în vacanță de Ziua Îndrăgostiților
Publicat: 06/02/2013, 15:58
Actualizat: 31/01/2019, 20:24

Aproximativ 28.000 de români vor merge în vacanțe în țară de Valentine”s Day, dar evenimentul este doar pe locul opt în topul sărbătorilor care atrag turiști, după Revelion, 1 Mai, Paște, Crăciun, Sf. Andrei și 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului și 8 Martie, potrivit datelor FPTR, informează Mediafax.

Revelionul a atras anul trecut aproape 98.000 de turiști români în stațiunile și orașele din țară, fiind pe primul loc în topul sărbătorilor. Cei mai mulți români au căutat zonele rurale, zonele montane, stațiunile balneare și orașele mari. În afară de aceștia, alți aproape 8.000 de români au ales destinații din străinătate.

De 1 Mai au fost în excursii în țară aproape 80.000 de români, iar cei mai mulți dintre ei au ales litoralul. Cele mai căutate stațiuni au fost în 2012 Mamaia și Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost de 100% din numărul de locuri pregătite. Românii care nu au mers la mare au ales stațiunile montane și pensiunile. Peste 4.500 de persoane au optat pentru destinații predominant europene, în topul preferințelor find Bulgaria.

Pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.ro și a estimărilor membrilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Paștele ocupă locul trei în topul sărbătorilor, cu aproape 65.000 de români care au mers în vacanțe în țară și peste 7.000 în străinătate.

Perioada Crăciunului este încă o ocazie pentru români să își facă planuri de călătorie. Cu ocazia acestei sărbători au ales să plece de acasă aproximativ 58.000 de persoane, iar cele mai solicitate destinații turistice au fost pensiunile rurale, unde gradul de ocupare a depășit 80%. Franța și stațiunile din Alpi au fost printre cele mai căutate destinații externe.

Sfântul Andrei și 1 Decembrie au atras în vacanțe în țară aproximativ 35.000 de români, iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) a fost inclusă în planurile de concediu de circa 32.000 de persoane.

Sărbătoarea Marțișorului și Ziua Femeii sunt încă un prilej de planificare a unor minivacanțe. Preferințele românilor s-au îndreptat către Valea Prahovei și stațiunile balneare. În afara granițelor sunt preferate Parisul și Praga. Turiștii care își fac planuri de vacanță cu ocazia sosirii primaverii sunt estimați de FPTR la 25.000 de 1 martie și 30.000 de 8 martie.

Valentine”s Day (14 februarie) ocupă locul opt în topul sărbătorilor, atrăgând aproximativ 28.000 de români în diferite destinații turistice, printre care stațiunile montane sau balneare, în special cele de pe Valea Prahovei sau Valea Oltului. Cei care aleg să treacă granițele preferă Veneția sau Parisul.

Situată calendaristic la 50 de zile după Paște, sărbătoarea Rusaliilor este inclusă și ea în preferințele de concediu, cu 25.000 de turiști, cu 3.000 mai mult decât de Halloween.

Sărbătoarea românească a dragostei, Dragobetele (24 februarie), este celebrată de mai puțină lume decât concurentul ei american, de obicei cu o ieșire în oraș, la un restaurant sau club. Numărul turiștilor care își planifică minivacanțe cu aceasta ocazie nu depășește 18.000 de persoane.

Și Sfântul Ioan este o ocazie pentru o mică vacanță, atrăgând astfel în stațiunile din țară aproximativ 15.000 de turiști.


www.UnVinpeZi.ro a pregătit 19 vinuri cu vino-ncoa, câte unul pentru fiecare zi a campaniei „Etichete în doi”. Campania se va desfășura în perioada 6-24 februarie și este dedicată îndrăgostiților de vinuri bune. Vezi vinul zilei!


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna