Veste bună pentru agricultorii care cultivă această plantă. Subvențiile vor crește la 3.000 de euro pe hectar. Anunțul Guvernului

Veste bună pentru agricultorii care cultivă această plantă. Subvențiile vor crește la 3.000 de euro pe hectar. Anunțul Guvernului
Publicat: 14/05/2019, 16:09

„În fiecare județ în care am fost în ultima perioadă m-am întâlnit cu oameni care lucrează pământul sau dezvoltă mici afaceri în sectorul agricol. Am discutat despre cum poate Guvernul României să sprijine în continuare acest domeniu foarte important. Astăzi venim cu măsuri de îmbunătățire a două programe apreciate de agricultori. Vom crește considerabil sprijinul pentru agricultorii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, așadar o creștere de 300%. Susținem astfel menținerea acestei culturi cu tradiție precum și înființarea de noi suprafețe care să asigure pe piață produse românești de calitate”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de marți a Guvernului.

Premierul a adăugat că și termenul de valorificare a producției din programul de tomate s-a majorat cu două săptămâni, respectiv până pe 15 iunie.

„De asemenea pentru producătorii agricoli susținuți prin programul de tomate vom prelungi cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2019 termenul de valorificare a producției, luăm aceste decizii pentru a veni în sprijinul producătorilor iar în cazul tomatelor ținem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din această primăvară. Programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii se află în al treilea an de implementare asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai până în luna decembrie”, a conchis Dăncilă.