Veste bună pentru ANTREPRENORI. Guvernul ar putea adopta o OUG pentru Start-Up Nation 2018

Redactor:
Ana Petrescu
Veste bună pentru ANTREPRENORI. Guvernul ar putea adopta o OUG pentru Start-Up Nation 2018
Executivul ar putea adopta, vineri, o OUG pentru programul Start-Up Nation 2018. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat pe site forma actualizată a documentelor procedurale necesare înscrierii online, acestea incluzând modelul planului de afaceri și declarațiile de elegibilitate.

„Încurajăm antreprenorii să elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, și să fie gata să le înregistreze în momentul deschiderii platformei, în a doua decadă a lunii decembrie. Lucrăm pe mai multe planuri: adoptarea proiectului de Ordonanță de către Guvern, în ședința Executivului de săptămâna aceasta și publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis în Monitorul Oficial” a declarat, marți, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea.

Alocația Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului, precizează un comunicat al ministerului.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanțare și completarea planului de afaceri în vederea obținerii finanțării se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real și transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative și a eligibilității este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile, potrivit sursei citate.

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Conform sursei menționate, pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Inchide