Viorica Dăncilă îl contrazice pe Klaus Iohannis cu privire la rata absorbției fondurilor europene

Viorica Dăncilă îl contrazice pe Klaus Iohannis cu privire la rata absorbției fondurilor europene
Publicat: 24/05/2018, 15:58
Actualizat: 26/03/2019, 02:53

„Avem încă o veste bună. În data de 22 mai 2018 în conturile României au intrat 288,02 milioane euro, reprezentând rambursarea plăților aferente Fondului European Agricol pentru dezvoltare rurală. Această sumă se adaugă la suma de 1,85 miliarde euro primită până în prezent pentru agricultură”, a declarat Viorica Dancilă, adăugând că „Astfel, de la începutul anului 2018 România a primit cu titlu de rambursare 2,14 miliarde euro, reprezentând 67% din suma programată a fi accesată de la Uniunea Europeană de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.

Ea a ținut să și contrazică declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a atenționat, marți, Guvernul Dăncilă cu privire la absorbția fondurilor europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene.

„Și pentru că facem referire la fonduri europene, vreau să reiterez ceea ce a spus dna ministru Rovana Plumb, anume faptul că România a atins procentul de 17% la absorbția fondurilor europene, deci ne apropiem cu pași rapizi de media europeană, care este de 18%”, a afirmat premierul.

„Despre fonduri europene vreau să se înțeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenționare pentru Guvern. Noi dispunem pentru perioada 2014-2020 teoretic 31 miliarde euro. Din acești bani am folosit 4,9 miliarde euro până în momentul de față, ceea ce înseamnă 15,8%. Din 31 de miliarde până acum nu am folosit nici măcar 5 miliarde. Aceste date sunt oficiale atât de pe site-ul Comisiei Europene, cât și informații oficiale de la Guvernul României.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase