13 morți într-un atentat în China

Redactor:
Mihai Schiau
13 morți într-un atentat în China
Treisprezece extremiști au fost uciși de către polițiști după ce au declanșat o explozie la un imobil aparținând forțelor de securitate în Xinjiang, o provincie musulmană în nord-vestul Chinei, a anunțat sâmbătă Guvernul regional pe site, relatează AFP.

„Criminali au intrat astăzi (sâmbătă) cu mașina într-o clădire a forțelor de ordine, la Kargilik, în prefectura Kasghar din Xinjiang, și au declanșat o explozie. Poliția a răspuns cu fermitate și a împușcat 13 criminali”, se precizează pe site. Trei polițiști au fost răniți, potrivit aceleiași surse.

Niciun alt detaliu nu a fost furnizat, pentru moment, și nu se știa dacă atacatorii au folosit unul sau mai multe dispozitive explozive.

Xinjiang este o regiune afectată de tulburări, în care uigurii, musulmani turcofoni, reprezintă etnia majoritară.

Agenția China Nouă a scris luni că au fost executate 13 persoane, condamnate pentru „terorism și alte fapte cu violență” comise în Xinjiang.

Un atentat comis luna trecută într-o piață din Urumqi, capitala regiunii, s-a soldat cu 43 de morți, inclusiv cei patru presupuși autori, și aproximativ 100 de răniți.

În martie, un atac cu armă albă în Gara Kunming (sud) s-a soldat cu 29 de morți și 140 de răniți.

Beijingul a reacționat ferm, arestând în Xinjiang numeroase persoane „suspectate de terorism” și organizând ulterior procese sumare și execuții publice.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide