• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

46 de morți într-un dublu atentat cu mașini-capcană, în Siria

46 de morți într-un dublu atentat cu mașini-capcană, în Siria
Cel puțin 46 de persoane au fost ucise duminică într-un dublu atentat cu mașină capcană la Homs, în centrul Siriei, potrivit presei de stat siriene și unui ONG, relatează BBC.

Guvernatorul din Homs Talal al-Barazi a declarat pentru agenția de stat siriană Sana că două mașini umplute cu explozivi au fost detonate în apropierea unei stații de autobuz, în centrul orașului Homs. El a spus că 39 de persoane au fost rănite în acest dublu atentat.

Atacul a vizat studenți și funcționari guvernamentali care se duceau la serviciu, potrivit postului Al-Ikhbaria.

El a fost comis în districtul al-Zahraa, un cartier aflat sub controlul regimului, cu populație majoritar alawită, o sectă din care face parte al-Assad.

Presa de stat siriană a atribuit dublul atentat unor grupări „teroriste”. Însă nicio grupare nu a revendicat atacul imediat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului – o organizație nonguvernamentală (ONG) cu sediul la Londra care monitorizează conflictul cu ajutorul unei vaste reșele de surse medicale și activiști din întreaga țară – a anunțat că cel puțin 46 de persoane au fost ucise în explozii și că alte peste 100 au fost rănite.

Majoritatea victimelor par să fie civili, a adăugat aceeași sursă, precizând că bilanțul ar putea crește din cauza numărului mare de persoane rănite grav.

Violențele au continuat în Siria, în ultimele zile, în pofida speranței implementării vineri a unei „încetări a ostilităților”. Un grup de țări a convenit pe 12 februarie, în cadrul unor negocieri la Munchen, în Germania, asupra unui armistițiu, însă acest acord pare că nu a avut niciun efect pe câmpul de luptă.

Cartierul al-Zahraa din Homs a fost în ultimele luni ținta unei serii de atacuri similare, toate revendicate de către gruparea teroristă Statul islamic (SI).

Potrivit ONU, peste 250.000 de persoane au fost ucise, peste un milion au fost rănite, iar majoritatea populației siriene a fost nevoită să se refugieze din calea războiului civil, care a început în 2011.

Inchide