A depus plângere că a fost violată, dar ea a fost cea arestată. Acuzațiile incredibile care i se aduc

A depus plângere că a fost violată, dar ea a fost cea arestată. Acuzațiile incredibile care i se aduc
Publicat: 12/06/2016, 19:40
Actualizat: 05/07/2016, 21:19

Femeia, în vârstă de 22 de ani, pe care CNN a identificat-o doar după numele Laura, se afla la barul unui hotel, bând cu o prietenă. La un moment dat, aceasta a început să se simtă rău, potrivit avocatului angajat de familia sa, Brian Lokollo. Ulterior, aceasta s-a trezit într-un loc necunoscut și a realizat îngrozită că fusese violată.

Însă, în momentul în care s-a dus la poliție să reclame abuzul, aceasta a fost încarcerată.

„Nu știu care sunt acuzațiile care i se aduc. Din ceea ce știu, până la acest moment, este ținută în custodie pentru că a făcut o plângere că a fost abuzată fizic”, a declarat avocatul Lokollo pentru CNN.

Potrivit acestuia, o înfățișare este programată, în fața instanței de judecată, luni, în Qatar, când oficialii de acolo vor formula acuzațiile pentru prima dată.
Guvernul olandez și ambasada statului la Doha se află în contact permanent cu avocatul femeii și familia acesteia, din Olanda, potrivit ambasadei: „Am furnizat asistență din prima zi în care a fost încarcerată. Pentru a nu afecta apărarea, nu vom mai face declarații, pentru moment”, se precizează în comunicatul ambasadei.
Până la această oră, autoritățile din Qatar nu au putut fi contactate, mai notează CNN.
„Adulterul” sau „infidelitatea în timpul căsătoriei” reprezintă o crimă în Qatar la fel ca în alte țări conservatoare din Goful Persic. Potrivit Codului Penal (2004) din Qatar, „oricine întreține relații intime cu o femeie care are peste 16 ani fără împotrivirea sau contrângerea ei, este condamnat la nu mai puțin de șapte ani de închisoare. Aceeași pedeapsă se aplică și femeii care își dă acceptul”.
În Emiratele Arabe Unite, în anul 2013, o femeie din Norvegia care reclamase, în aceeași măsură, că fusese violată de un coleg a fost condamnată la 16 luni de închisoare. Ulterior, Marte Deborah Dalelv a fost grațiată de guvernatorul Dubaiului.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase