A doua femeie premier din istoria Marii Britanii. Theresa May îi ia locul lui Cameron miercuri

A doua femeie premier din istoria Marii Britanii. Theresa May îi ia locul lui Cameron miercuri

UPDATE 21.30 Theresa May a fost confirmată în funcția de președinnte al Partidului Conservator

Theresa May, actualul ministru al Internelor, îi va lua locul lui David Cameron în funcția de prim-ministru, până miercuri seară, Cameron anunțând că renunță la mandat marți.

„Este clar că Theresa May are sprijinul covârșitor al parlamentarilor Partidului Conservator. Sunt încântat că Theresa May va fi noul prim-ministru. Este puternică, este competentă, este mai mult decât capabilă să asigure conducerea de care țara are nevoie în anii care urmează și va avea întregul meu sprijin. Evident, cu aceste schimbări nu este nevoie să avem o tranziție prelungită. Și de aceea voi ține ultima mea ședință de guvern mâine. Miercuri, voi participa în Camera Comunelor la întrebările pentru prim-ministru. Iar apoi voi merge la Palat pentru a-mi depune demisia, deci vom avea un nou prim-ministru în clădirea din spatele meu până miercuri seară”, a declarat luni David Cameron.

Andrea Leadsom, deputat și secretar de Stat pentru Energie, și Theresa May, deputat și ministru de Interne, s-au calificat săptămâna trecută în etapa finală a cursei pentru desemnarea liderului Partidului Conservator, după demisia premierului David Cameron.

În contextul în care Andrea Leadsom și-a anunțat luni retragerea din cursă, Partidul Conservator a anunțat că nu va fi repetată nicio etapă a scrutinului intern.

În plus, sesiunea de confirmare în funcție a Theresei May va avea loc mult mai devreme, dat fiind că inițial urma să aibă loc în septembrie.

Deși a militat pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne britanic Theresa May a declarat că va onora rezultatul referendumului și a exclus convocarea alegerilor generale înainte de 2020.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulație (de persoane) să continue așa cum a fost până acum”, declara May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanții cu privire la statutul cetățenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

„Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obține cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerțul de bunuri și servicii „, a adăugat ea.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulație.

Theresa May a insistat că nu ar trebui să fie stabilit „un interval de timp”, pentru ieșirea din UE.

Când s-a lansat în cursa internă de partid, pentru funcția de premier al Marii Britanii, Theresa May a promis că ea și partidul său se vor pune în slujba oamenilor în cadrul unei misiuni de a transforma țara într-una care să funcționeze pentru toată lumea, lansându-și candidatura la funcția de premier, într-o scrisoare publicată de The Times.

Theresa May a promis, în scrisoare, că va reuni Marea Britanie.

„Dacă provii dintr-o familie obișnuită, din clasa muncitoare, viața este cu mult mai grea decât conștientizează mulți oameni politici”, a scris May, relatează Straits Times.

„În urma referendumului de săptămâna trecută, țara noastră are nevoie de un lider care să fie puternic și cunoscut pentru a traversa această perioadă de incertidudine economică și politică și pentru a negocia în cei mai buni termeni ieșirea din Uniunea Europeană”, a scris May pentru The Times, potrivit Le Figaro.

Ea a mai anunțat că vrea să lanseze „un program radical de reforme sociale” pentru a transforma Marea Britanie într-o țară care să fie în serviciul tuturor.

„Unii ar trebui să își amintească faptul că guvernul nu este un joc, este un lucru serios care are consecințe reale în viața oamenilor”, a adăugat ea, vizându-l, fără să îl numească, pe principalul său rival, fostul primar al Londrei, Boris Johnson.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”