A doua femeie premier din istoria Marii Britanii. Theresa May îi ia locul lui Cameron miercuri

Redactor:
Andrei Luca Popescu
Redactor:
Mihai Draghici
A doua femeie premier din istoria Marii Britanii. Theresa May îi ia locul lui Cameron miercuri
Detalii în articol

UPDATE 21.30 Theresa May a fost confirmată în funcția de președinnte al Partidului Conservator

Theresa May, actualul ministru al Internelor, îi va lua locul lui David Cameron în funcția de prim-ministru, până miercuri seară, Cameron anunțând că renunță la mandat marți.

„Este clar că Theresa May are sprijinul covârșitor al parlamentarilor Partidului Conservator. Sunt încântat că Theresa May va fi noul prim-ministru. Este puternică, este competentă, este mai mult decât capabilă să asigure conducerea de care țara are nevoie în anii care urmează și va avea întregul meu sprijin. Evident, cu aceste schimbări nu este nevoie să avem o tranziție prelungită. Și de aceea voi ține ultima mea ședință de guvern mâine. Miercuri, voi participa în Camera Comunelor la întrebările pentru prim-ministru. Iar apoi voi merge la Palat pentru a-mi depune demisia, deci vom avea un nou prim-ministru în clădirea din spatele meu până miercuri seară”, a declarat luni David Cameron.

Andrea Leadsom, deputat și secretar de Stat pentru Energie, și Theresa May, deputat și ministru de Interne, s-au calificat săptămâna trecută în etapa finală a cursei pentru desemnarea liderului Partidului Conservator, după demisia premierului David Cameron.

În contextul în care Andrea Leadsom și-a anunțat luni retragerea din cursă, Partidul Conservator a anunțat că nu va fi repetată nicio etapă a scrutinului intern.

În plus, sesiunea de confirmare în funcție a Theresei May va avea loc mult mai devreme, dat fiind că inițial urma să aibă loc în septembrie.

Deși a militat pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne britanic Theresa May a declarat că va onora rezultatul referendumului și a exclus convocarea alegerilor generale înainte de 2020.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulație (de persoane) să continue așa cum a fost până acum”, declara May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanții cu privire la statutul cetățenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

„Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obține cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerțul de bunuri și servicii „, a adăugat ea.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulație.

Theresa May a insistat că nu ar trebui să fie stabilit „un interval de timp”, pentru ieșirea din UE.

Când s-a lansat în cursa internă de partid, pentru funcția de premier al Marii Britanii, Theresa May a promis că ea și partidul său se vor pune în slujba oamenilor în cadrul unei misiuni de a transforma țara într-una care să funcționeze pentru toată lumea, lansându-și candidatura la funcția de premier, într-o scrisoare publicată de The Times.

Theresa May a promis, în scrisoare, că va reuni Marea Britanie.

„Dacă provii dintr-o familie obișnuită, din clasa muncitoare, viața este cu mult mai grea decât conștientizează mulți oameni politici”, a scris May, relatează Straits Times.

„În urma referendumului de săptămâna trecută, țara noastră are nevoie de un lider care să fie puternic și cunoscut pentru a traversa această perioadă de incertidudine economică și politică și pentru a negocia în cei mai buni termeni ieșirea din Uniunea Europeană”, a scris May pentru The Times, potrivit Le Figaro.

Ea a mai anunțat că vrea să lanseze „un program radical de reforme sociale” pentru a transforma Marea Britanie într-o țară care să fie în serviciul tuturor.

„Unii ar trebui să își amintească faptul că guvernul nu este un joc, este un lucru serios care are consecințe reale în viața oamenilor”, a adăugat ea, vizându-l, fără să îl numească, pe principalul său rival, fostul primar al Londrei, Boris Johnson.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Sigur nu știai asta! Cum îți activezi extraopțiunea, dacă nu ai credit pe cartelă. Trucul...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Curs BNR pentru 12 mai 2021. Stabilitatea economică influențată direct de cursul de schim al...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide