A fost găsit submarinul nuclear Belgorod, care transportă racheta Poseidon, „arma Apocalipsei”. Rușii l-au ridicat la suprafață | VIDEO

A fost găsit submarinul nuclear Belgorod, care transportă racheta Poseidon, „arma Apocalipsei”. Rușii l-au ridicat la suprafață | VIDEO
A fost găsit submarinul nuclear Belgorod, care transportă racheta Poseidon, „arma Apocalipsei”. Rușii l-au ridicat la suprafață / Sursa FOTO: navalnews.com
Publicat: 06/10/2022, 10:36

După ce a băgat NATO în alertă, gigantul Belgorod, cel mai mare submarin nuclear din lume, a fost găsit. Rușii au ridicat la suprafață submarinul care este dotat cu racheta Poseidon, supranumită și „arma Apocalipsei”. „Dispariția” lui de la baza din Marea Albă stârnise temeri în toată lumea, Statele Unite chiar ridicând această problemă la nivelul discuțiilor urgente cu partenerii săi din Alianța Nord-Atlantică.

Într-un final, site-ul Naval News a lămurit misterul – submarinul nuclear Belgorod a fost găsit și nu este prin apropierea „granițelor” NATO.

Submarinul Belgorod a ieșit la suprafață în Marea Barents

Belgorod transportă una dintre cele mai puternice arme din arsenalul nuclear al Federației Ruse, racheta Poseidon, capabilă să lovească ținte aflate la 10.000 de kilometri distanță și cu o forță de 20 de ori mai mare decât o torpilă obișnuită.

Noile imagini din satelit publicate de Naval News arată submarinul Belgorod ieșind la suprafață în zona Arctică. Mai precis, în Marea Barents, undeva în nordul îndepărtat al Rusiei.

Calculele arată că Belgorod nu este la distanță mare de baza sa navală, deși la un moment dat se vorbea că acest submarin ar putea fi adus în Marea Neagră, pentru a testa aici o rachetă nucleară!

Submarinul Belgorod a intrat în dotarea Marinei militare ruse în iulie 2022, recepție care a avut loc în portul Severodvinsk. Despre Belgorod, mulți experți spun că are un design ușor modificat după cel al submarinelor ruseşti cu rachete ghidate din clasa Oscar II. Belgorod a fost construit mai lung pentru a putea transporta rachete nucleare şi echipamente de spionaj (radare, sonare etc).

Vedeta Marinei militare ruse are o lungime de aproape 185 de metri, fiind de departe cel mai mare submarin prezent pe mările și oceanele lumii. Prin comparație, submarinele cu rachete balistice din clasa Ohio ale Marinei americane au o lungime de „doar” 171 de metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase