A murit Jody Miller, legendă a muzicii country

A murit Jody Miller, legendă a muzicii country
Foto: Facebook
Publicat: 07/10/2022, 16:37
Actualizat: 07/10/2022, 16:40

A murit Jody Miller, cunoscuta cântăreaţă de muzică country. Artista s-a stins din viață din cauza unei boli necruțătoare.

Jody Miller a murit la vârsta de 80 de ani, în urma unor complicații cauzate de boala Parkinson de care suferea, scrie Reuters.

Câștigătoare a premiului Grammy, Miller a decedat joi, în Blanchard, Oklahoma, se arată într-un comunicat postat pe pagina ei de Facebook.

Primul single a lui Miller, ”He Walks Like a Man”, a intrat în clasamentul Billboard Hot 100 în 1964. Jody Miller a devenit cunoscută în anul 1965, în momentul în care a lansat hit-ul ”Queen of the House”, pentru care a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală Country & Western.

A fost a doua femeie care a câștigat vreodată premiul pentru cea mai bună prestație country la Premiile Grammy.

„Talentul lui Jody Miller și poate fi supraapreciat. Avea această abilitate înnăscută, dată de Dumnezeu, de a interpreta și a comunica cu cele mai frumoase tonuri și inflexiuni. Făcea să pară și să sune atât de ușor că uneori îți lua ceva timp să realizezi ce minunăție asculți. Dar a fost la fel de autentică și excepțională în viața personală ca atunci când era pe scenă sau înregistra.”, a transmis reprezentantul cântăreței, Jennifer McMullen, după moartea ei.

Printre hiturile lansate de ea se mai află și ”He’s So Fine”, ”Baby I’m Yours” şi ”There’s a Party Goin’ On”.

Ea s-a retras la începutul anilor 1980.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase