Accident grav la parcul Legoland din Germania. Zeci de persoane au fost rănite, după ce două rollercoastere s-au ciocnit

Accident grav la parcul Legoland din Germania. Zeci de persoane au fost rănite, după ce două rollercoastere s-au ciocnit
Legoland Germania / Sursa foto: Booking
Publicat: 12/08/2022, 07:41

Peste 30 de persoane au fost rănite, dintre care cel puțin una este în stare gravă, după ce două trenuri rollercoaster s-au ciocnit, în parcul de distracții Legoland din Germania. 

Potrivit reprezentanților parcului, accidentul a avut loc după ce două trenuri rollercoaster s-au ciocnit unul cu celălalt, dar circumstranțele în care s-a întâmplat acest lucru sunt încă neclare.

Incidentul a avut loc în zona „Dragonului de Foc” din parcul de agrement, care se află în Bavaria.

Legoland a transmis că a început imediat o investigație amănunțită, montagne russe-ul fiind închis pentru moment.

Compania a declarat că accidentul s-a produs după ce un tren de tip rollercoaster s-a oprit, iar un al doilea tren „nu s-a oprit complet din motive necunoscute până acum”, notează BBC.

38 de oameni se aflau în cele două trenuri

În total, 38 de persoane se aflau în ambele trenuri, au transmis oficialii parcului, iar 31 dintre ele au suferit răni ușoare. Dintre aceștia, 14 au mers la spital pentru observații suplimentare, iar o persoană a avut nevoie de tratament suplimentar.

La fața locului au fost trimise trei elicoptere, relatează presa germană.

Persoanele blocate în rollercoaster au fost evacuate după incident cu ajutorul a două mașini de pompieri.

„În rest, accidentul a fost destul de ușor”, a spus Crucea Roșie Bavareză, care a participat la salvarea persoanelor.

Potrivit site-ului Legoland, plimbarea cu „Dragonul de Foc” este potrivită pentru copiii de cel puțin șase ani.

Trenul de tip rollercoaster, care este proiectat să arate ca un dragon care suflă foc merge cu o viteză de până la 29 km/h.

„Personalul a urmat imediat procedurile de siguranță, iar oaspeții au fost imediat evacuați din trenuri și însoțiți de personalul parcului de distracții. Personalul de urgență Legoland, precum și paramedicii, medicii, poliția și pompierii au fost la fața locului în câteva minute. Zona parcului a fost evacuată. Vrem să mulțumim tuturor personalului de urgență care a dat dovadă de un angajament deosebit la fața locului și dorim o recuperare rapidă a tuturor celor implicați”, a transmis directorul Parcului Legoland, Manuela Stone.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult