ACUZAȚII. A fost arestat coordonatorul comitetului de urgență pentru combaterea COVID-19 din Sicilia

Redactor:
Ioana Tudorascu
ACUZAȚII. A fost arestat coordonatorul comitetului de urgență pentru combaterea COVID-19 din Sicilia
Foto: Mediafax

Antoniu Condela, coordonatorul comitetului de urgență pentru combaterea COVID-19 din regiunea italiană Sicilia a fost arestat, joi, fiind acuzat de corupție și trucare a unor licitații publice.

Se pare că acesta ar fi trucat licitații publice pentru echipamente și servicii medicale în valoare de aproape 600 de milioane de euro începând cu anul 2016. Mita a fost in valoare de aproximativ 1.8 milioane de euro, susține poliția siciliană.

Antonino Candela a fost acuzat joi, alături de alte nouă persoane. El era diectorul unei autorități responsabile de sănătatea publică, scrie hotnews.ro, potrivit Reutres.

Este o imagine absolut alarmantă și dezamăgitoare a nivelului de ilegalități din sistemul de sănătate sicilian, unde corupția sistemică a permis obținerea unor profituri ilicite foarte mari”, susține mandatul de arestare al magistraților.

Polițiștii au confiscat 160.000 de euro, sumă care s-ar crede că a fost primită ca mită. De asemenea, șapte companii din Sicilia și Lombardia au fost puse sub sechestru.

Inchide