Adevăratul motiv pentru care America l-a votat pe Trump. Explicațiile unui tânăr stagiar la misiunea României la ONU

Adevăratul motiv pentru care America l-a votat pe Trump. Explicațiile unui tânăr stagiar la misiunea României la ONU
Publicat: 20/11/2016, 21:35
Actualizat: 02/10/2018, 15:53

Mihai Bârloiu, un tânăr de 27 de ani stabilit în SUA, care este stagiar la misiunea României la ONU în New York, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că așteptările americanilor după alegerea noului președinte sunt „reducerea taxelor, micșorarea bugetului alocat Apărării, scăderea datoriei publice, investiții în infrastructură, reîntoarcerea marilor companii de producție americane pe tărâm național și creșterea veniturilor”.

„Specialiștii economici au dat un prognostic negativ măsurilor exprimate de Trump în decursul campaniei electorale privind politicile fiscale pe care le va adopta, susținând că există șanse mari ca aceste măsuri, odată adoptate, să ducă economia spre un trend descendent. Ce politici economice va adopta administrația Trump rămâne în segmentul > la momentul actual. Speculațiile continuă să se multiplice pe măsură ce timpul trece. Acestea vor primi un răspuns clar în lunile care urmează”, a adăugat acesta, răspunzând întrebărilor puse de corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, el a precizat că cei din categoria „pro Hillary sau anti-Trump”, se așteaptă la „fisuri și carențe în politica externă cu rezultatul slăbirii acesteia în relația cu alte state puternice precum Rusia sau China, până la degradarea economiei și creșterea discriminării în rândul societății”.

Mesajul lui Trump a fost perceput „în unele zone xenofob, rasist și periculos”, și din această cauză fiind declanșate protestele, a opinat românul stabilit în SUA, originar din Alba Iulia. Pe de altă parte el susține că în alte state oamenii au reacționat favorabil la „discursul populist al lui Trump și au considerat ca a avut curajul să identifice problemele reale”.

„Protestele continuă și din cauza nemulțumirilor față de membrii desemnați în cabinetul lui Donald Trump. Printre ei se număra persoane de notorietate în perimetrul Statelor Unite, fiind considerați de grupul anti-Trump ușor înclinați spre abordări radicale în privința unor subiecte, ca de exemplu: imigranți, învinuirea anumitor segmente de populație pentru problemele actuale ale SUA precum și securitatea naționala”, a declarat Mihai Bârloiu, la două săptămâni după alegerile pentru Casa Albă.

Donald Trump a promis, după ce a fost ales președinte, că va expulza până la trei milioane de imigranți ilegali, iar în campanie a avut discursuri agresive împotriva acestora.

„Pe parcursul campaniei electorale, Trump a evidențiat în mod clar că va înăspri drastic condițiile de imigrare. De altfel acest argument a reprezentat un rol major în popularitatea lui. Personal nu cred că vor fi luate măsuri drastice care să lezeze legile internaționale privind drepturile omului. Este posibil ca discursul anti-imigranți să fi fost doar proiectile de tun folosite în campanie pentru a produce rezultate notabile, jucând o carte văzută ca fiind necesară în rândul unei părți din electoratul american. Românii stabiliți legal în SUA nu au de ce să își facă griji”, a mai spus Mihai Bârloiu.

Totodată, el susține că după aceste alegeri „societatea americană a început să-și pună semne de întrebare în privința unei nevoi de reformare a sistemului electoral”, deoarece Hillary Clinton a ieșit pe primul loc la votul popular, însă candidatul republican a câștigat alegerile pentru că a obținut mai mulți electori.

„Cel mai interesant lucru care a reieșit din aceste alegeri este un trend internațional aflat în plină creștere: >. Oamenii încep să asculte discursuri politice, directe, simple care identifică probleme și propun soluții simple pentru combaterea lor”, a conchis românul.

Mihai Bârloiu este absolvent a două facultăți în România – Științe Politice și Drept – și a unui program de masterat în Danemarca – Securitate Internațională și Drept -, fiind stabilit de câteva luni în New York

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA