Mircea Olteanu
18.08.2019
Internațional

Afaceristul Iurii Luncașu, apropiat al lui Vlad Plahotniuc, s-ar fi împușcat în cap

Afaceristul Iurii Luncașu, apropiat al lui Vlad Plahotniuc, s-ar fi împușcat în cap
Omul de afaceri Iurii Luncașu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, și-a pierdut viața după ce s-ar fi împușcat în cap, informația fiind confirmată pentru site-ul UNIMEDIA de către ofițerul de presă al IP. Chișinău, Natalia Stati.

„Apelul a fost înregistrat la ora 20:07 (sâmbătă, n.red). Un bărbat a sunat la 112 și a menționat că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor, Luncașu s-ar fi împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului”, a transmis Stati.

„Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, a declarat că activează în calitate de șofer al victimei și la 17.08.2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută”.

„La un moment dat, Luncașu Iurie, i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împușcat din arma sa persoanlă, pe care o deține legal”, a mai precizat ofițerul de presă.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conținut: „Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Cazul este cercetat de IP. Buiucani.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncașu era surprins însoțindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franța. Luncașu era fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcțiilor sau țigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deține mai multe case și apartamente în capitală.

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, este acuzat de numeroase fapte corupție în Republica Moldova, dar și în Rusia, inclusiv de organizarea grupării criminale și participarea la aceasta, dar și spălare de bani. Potrivit autorităților, Plahotniuc a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de anchete.

Sursa foto: RISE.MD
Inchide