• Publicat:
Internațional

Al-Shabaab a atacat o bază din Kenya, care găzduiește forțe americane

Al-Shabaab a atacat o bază din Kenya, care găzduiește forțe americane
Grupul somalez Al-Shabaab, afiliat rețelei teroriste Al-Qaida, a atacat o bază militară din Kenya, care găzduiește de forțe americane și kenyene, potrivit unei surse citate de site-ul agenției de știri Reuters.

„Au atacat pista Manda din Lamu, care se află chiar lângă tabăra militară care găzduiește personal militar din multe țări, inclusiv din Kenya și SUA. Suntem informați că luptele sunt încă în curs de desfășurare”, a declarat sursa citată de Reuters.

Sursa militară a adăugat că teroriștii încercau să pătrundă în baza via pista de aterizare.

Gruparea islamistă Al-Shabaab din Somalia, afiliată rețelei teroriste Al-Qaida, a emis un comunicat privind atacul din Kenya.

„Un grup de elită de soldați din cadrul Brigăzii Martiriului a Harakat Al-Shabaab Al Mujahideen a lansat o incursiune curajoasă în zori asupra unei baze navale din SUA, cunoscută sub numele de Camp Simba, în comitatul Lamu, Kenya”, se afirmă în comunicat.

„Baza găzduiește sute de membri ai forțelor americane și militari din Kenya și servește ca una dintre numeroasele platforme de lansare ale cruciadei americane împotriva islamului în regiune”, se mai arată în comunciat.

Atacul are loc la aproape un an după un atentat sinucigaș comis de militanți Al-Shabaab în incinta unui complex de lux din capitala Kenyei, Nairobi, soldat cu 21 de morți.

Gruparea islamistă Al-Shabaab efectuează deseori atacuri teroriste în Kenya în condițiile în care Administrația de la Nairobi a trimis trupe în sprijinul Guvernului central din Somalia.

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide