Alegeri în Italia, rezultate exit-poll: Coaliția de centru-stânga a lui Bersani este pe primul loc. Ce scor a obținut Berlusconi

Alegeri în Italia, rezultate exit-poll: Coaliția de centru-stânga a lui Bersani este pe primul loc. Ce scor a obținut Berlusconi
Publicat: 25/02/2013, 16:37
Actualizat: 25/02/2013, 17:26

Coaliția de centru-stânga este pe primul loc după scrutinul legislativ anticipat din Italia, conform sondajelor de tip exit-poll anunțate după închiderea urnelor, informează Mediafax.

Coaliția de centru-stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, este creditată cu un scor cuprins între 34 și 38%, conform unui sondaj realizat de Institutul Piepoli la comanda RAI.

Coaliția de centru-stânga este formată din Partidul Democrat, Stânga-Ecologie-Libertate, Centrul Democrat și Südtiroler Volkspartei (Svp).

Pe locul doi este coaliția de centru-dreapta, condusă de Silvio Berlusconi, cu 28-32%, potrivit datelor prezentate de Corriere della Sera.

FOTO: Olivier Morin-AFP-Mediafax

Coaliția de centru-dreapta este formată din Poporul Libertății, Liga Nordului, Frații Italiei, Dreapta, Marele Sud – MPA, Acordul Popular, Liberi pentru o Italie Egală, MIR și Partidul Pensionarilor.

Mișcarea populistă Cinci Stele, a lui Beppe Grillo, ar fi obținut, potrivit sondajului, între 19 și 21% din voturi.

Coaliția premierului tehnocrat în exercițiu Mario Monti este creditată cu 9%. Coaliția este formată din Alegerea Civică – Monti pentru Italia, Uniunea de Centru și partidul Viitor și Libertate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase