ALEGERI POLONIA. Preşedintele în exerciţiu, Andrzej Duda, câștigă detașat primul tur al prezidențialelor

Redactor:
Gândul
ALEGERI POLONIA. Preşedintele în exerciţiu, Andrzej Duda, câștigă detașat primul tur al prezidențialelor
Alegeri în Polonia, al doilea tur se anunță foarte strâns

Victorie detașată pentru președintele în exerciţiu al Poloniei, Andrzej Duda, în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Andrzej Duda s-a clasat pe primul loc în alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în ţară, cu 41,8% din voturi, potrivit unui sondaj Ipsos, citat de dpa.

În turul al doilea, Andrzej Duda îl va înfrunta pe candidatul liberal şi primar al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, creditat cu 30,4% din voturi, scrie Agerpres.

Rafal Trzaskowski reprezintă cel mai mare partid de opoziție din Polonia, formațiunea de centru Platforma Civică (PO). Alegerile din Polonia au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, ele trebuiau să aibă loc în luna mai, potrivit Euronews.

Va fi un tur extrem de disputat

Turul doi al prezidențialelor se va desfășura pe 12 iulie, iar experții citați de Euronews spun că va fi un tur extrem de disputat, candidatul opoziției având capacitatea de a duce o competiție strânsă cu Duda.

Polonia, o țară cu aproximativ 38 de milioane de locuitori, a raportat până acum 33.900 de cazuri de COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus, dar și 1.438 de decese, un număr mult mai mic în comparație cu alte state europene mari.

Inchide