Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton preferata vedetelor de la Hollywood. Ce sume i-au oferit celebritățile pentru campania electorală

Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton preferata vedetelor de la Hollywood. Ce sume i-au oferit celebritățile pentru campania electorală
Publicat: 05/03/2016, 18:32
Actualizat: 04/03/2017, 10:32

Vedetele din showbizul de la Hollywood au donat fie sume mai mari de un milion de dolari, fie sume mai mici, de 2.000 de dolari, pentru a-și susține favoriții în campania pentru cursa prezidențială din 2016, potrivit unor date culese de jurnaliștii de la Business Insider.

Deși celebritățile nu s-au lăsat mai prejos în ceea ce privește donațiile, după cum au observat jurnaliștii de la The New York Times, eșalonul superior de donatori tinde să includă mai degrabă oameni din domeniul financiar și energetic.

Ziariști de Bussiness Insider au compilat datele unor rapoarte privind contribuabilii, apoi au accesat baza de date de la Comisia Federală pentru Alegeri din SUA, pentru a detecta numele vedetelor de la Hollywood care au contribuit cu sumele cele mai mari pentru susținerea candidaților în cursa prezidențială. Deși deocamdată lista nu este completă – există sume mai mici înregistrate de la celebrități din spectrul divertismentului -, include, pe de altă parte cele mai mari donații și se concentreză doar pe sume de peste 2.500 de dolari.

Suma maximă pe care o persoană fizică o poate dona într-o campanie pentru un ciclu electoral este de 2.700 de dolari, dar jurnaliștii de la Business Insider dezvăluie și contribuții substanțiale îndreptate către Comitetele de Acțiune Politică (Super PACs).

Așadar, lista publicată de Business Insider începe cu Steven Spielberg, directorul și cofondatorul DreamWorks, care a donat 1.002.700 de dolari către Hillary Clinton. Regizorul a contribuit cu o sumă de 1 milion de dolari livrată prin comitetul Priorities USA Action, care o susține pe Clinton, dar i-a donat și candidatei înseși suma maximă prevăzută de lege, 2.700 de dolari.

Similar, Jeffrey Katzenberg, directorul executiv de la Dreamworks Animation a donat suma de un milion de dolari prin Priorities USA Action, dar și individual, lui Hillary Clinton, 2.700 de dolari.

Regizorul JJ Abrams i-a donat tot candidatei din tabăra democrată, Hillary Clinton, o sumă de 500.000 de dolari prin Priorities USA Action și 2.700 de dolari virați lui Hillary.

Actorul american Kelsey Grammer a împăcat echitabil doi candidați, donându-le lui Ben Carson și lui Rand Paul câte 5.000 de dolari.

Suma maximă de 2.700 de dolari a fost donată de vedete de la Hollywood către mai mulți candidați, însă Clinton pare să fi fost preferata celebrităților și în acest caz.

Astfel, printre vedetele care au donat 2.700 de dolari către Hillary Clinton se numără cântărețele Beyoncé și Katy Perry, rapperul american Kanye West, actorii Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Ben Affleck, actrițele Kate Hudson, Reese Witherspoon, creatorul serialului „Two and a Half Men”, Chuck Lorre și realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres.

Celălalt candidat din tabăra democrată n-a fost recompensat de atâția susținători celebri, doar cântărețul Bonnie Raitti, creatorul serialelor americane „Family Guy” și „American Dad!”, Seth MacFarlane și actorul Danny DeVito oferindu-i lui Bernie Sanders suma maximă de 2.700 de dolari. Danny DeVito i-a acordat aceeași sumă și lui Martin O’Malley, în timp ce producătorul Jerry Bruckheimer i-a donat cei 2.700 de dolari lui Jeb Bush.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer