Alertă în Marea Baltică! O navă militară rusă a intrat într-un vas elvețian!

Alertă în Marea Baltică! O navă militară rusă a intrat într-un vas elvețian!
Alertă în Marea Baltică! O navă militară rusă a intrat într-un vas elvețian! / Sursa FOTO: https://www.navalnews.com
Publicat: 23/09/2020, 15:33

S-a dat alerta în Marea Baltică după ce un vas aparținând flotei navale a Federației Ruse a intrat într-un cargo elvețian. Deocamdată, informații suplimentare n-au fost oferite presei, însă la mijloc se pare că ar fi un accident produs din cauza vremei nefavorabile.

Miercuri dimineața, 23 septembrie, o navă aparținând flotei ruse în Marea Baltică, a intrat în coliziune cu cargoul Ice Rose, aparținând unei companii elvețiene, care naviga de la Sankt Petersburg (Rusia) către Goteborg (Suedia). Incidentul s-a petrecut în apele daneze ale Mării Baltice, în apropierea podului Oresund, care leagă Danemarca de Suedia. Un purtător de cuvânt al Centrului danez de operaţiuni comune a dezvăluit doar că rușii aveau permisiunea să navigheze în apele daneze şi notificaseră anterior autorităţile în legătură cu prezenţa lor.

Corveta Kazaneț a produs incidentul

Motivul coliziunii nu este clar, dar se știe că miercuri dimineață cea mai mare parte a Danemarcei era acoperită de ceaţă. Armata rusă a informat că în incident, care nu a provocat victime, a fost implicată corveta Kazaneţ. O comisie a Flotei baltice va lansa o anchetă pentru a stabili circumstanţele coliziunii.

La bordul navei elveţiene nu s-au înregistrat răniţi şi nu sunt semne de avarie, în urma ciocnirii, a indicat la rândul lui purtătorul de cuvânt danez.
Operatorul Ice Rose, compania Maestro Shipmanagement cu sediul în Cipru, a confirmat că a avut loc un incident, fără a face alte comentarii. Proprietarul navei, Maestro Shipping, cu sediul în Elveţia, a refuzat să comenteze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase