Alimentele de bază vor fi raționalizate în Rusia. Supermarketurile vor limita cantitățile pe care le pot cumpăra cetățenii

Alimentele de bază vor fi raționalizate în Rusia. Supermarketurile vor limita cantitățile pe care le pot cumpăra cetățenii
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 05/03/2022, 14:11

Marii retaileri din Rusia urmează să înceapă să raționalizeze produsele alimentare de bază.

Inițiativa a venit chiar de la marile lanțuri de supermarketuri, au informat Ministerul Industriei și Comerțului și Ministerul Agriculturii de la Moscova, informează Antena3.

Astfel, marile lanțuri de retail își propun ca, prin limitarea cantităților de produse pe care clienții le pot achiziționa, specula să fie combătută.

Aceasta pentru că, potrivit retailerilor, în unele regiuni ale țării au existat cazuri în care bunurile cu o marjă minimă au fost cumpărate în volumuri mult mai mari decât necesarul pentru consumul privat.

Retailerii spun că au existat cazuri în care au fost achiziționate tone de produse, cel mai probabil pentru revânzarea ulterioară, la suprapreț.

Comercianții cu amănuntul vor determina ei înșiși produsele și parametrii specifici.

Potrivit Ministerului Industriei și Comerțului, cele mai populare produse de bază reprezintă 30 – 40% din totalul achizițiilor din supermarketuri.

Oamenii de rând din Rusia au început să simtă efectele sancțiunilor

Rușii de rând au început deja să simtă efectele sancțiunilor impuse de statele occidentale asupra țării, în contextul în care Rusia a invadat, joi, Ucraina.

Astfel, sancțiunile impuse asupra băncilor au început să își facă simțită prezența în viețile cetățenilor ruși, acestora fiindu-le mult mai greu ca înainte să își acceseze banii din conturi.

Însă aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă oamenii de rând din Rusia. Potrivit unor declarații obținute de reporterii BBC, mulți dintre ruși se plâng că nu își mai pot permite plata ratelor pentru creditele ipotecare, după ce rata dobânzii a crescut luni la 20%.

Mai mult, aceștia au pierdut cele mai importante metode de plată, de la Visa și Mastercard, până la Apple Pay și Google Pay.

Pentru a face față, mulți ruși încearcă să scoată dolari americani din bănci, ceea ce a dus la cozi uriașe în fața sucursalelor bancare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase