Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România

Redactor:
Ioana Tudorascu
Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România
Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România / Foto: Hepta

„Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri”, spune David Saranga, Ambasadorul Statului Israel, în contextul pandemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit în cadrul forumului „Romania-Israel G2G Healthcare”, ce a avut ca temă al doilea val de infecţie cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Faptul că aceasta este prima întâlnire la nivel guvernamental, faptul că este pe tema Sănătăţii înseamnă că avem mult de muncă în acest domeniu (…) Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat, fie că vorbim la nivel politic, la nivel economic, orice domeniu poate fi relevant. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre”, a punctat diplomatul.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că telemedicina „este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii”

„Azi avem oportunitatea de a împărtăşi cu profesionişti din toată lumea bune practici”, a punctat secretarul de stat, care a adăugat că dosarele medicale digitale sunt „factor determinant pentru progresul medicinei, în lumea întreagă”.

„În următoarele săptămâni vom avea noutăţi importante ce privesc medicina digitală”, a afirmat el.

Combaterea COVID-19 prin intermediul noilor tehnologii

Itamar Grotto, director general asociat în cadrul Ministerului Sănătăţii israelian, membru în Comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a vorbit despre perspectivele combaterii noului coronavirus, prin intermediul noilor tehnologii. El a spus că în Istrael sunt aproximativ 700 de persoane spitalizate cu COVID-19, iar jumătate dintre ei se află în stare gravă. Din cauza infecției cu noul coronavirus, zilnic, sunt raportate între 6 şi 10 decese.

„Ştim că, dacă avem 2.000 de cazuri pe zi, nu poate fi eficient, dar credem că, dacă suntem pregătiţi, când vom avea 200 – 500 de cazuri pe zi, eforturile depuse în ancheta epidemiologică vor avea efect”, a afirmat el.

Totodată, Itamar Grotto a subliniat importanţa respectării normelor promovate la nivel mondial – purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică.

„Investim în IT să dezvoltăm Inteligenţa Artificială, care ne va permite poate chiar să înlocuim investigatorii, să compensăm o parte din activităţile din spitale. Apoi căutăm să găsim algoritmi care să identifice indivizii care prezintă un risc ridicat şi astfel să mergem să îi testăm pe ei. Credem că în trei – cinci luni vom fi capabili să prezentăm una sau mai multe tehnologii pentru a identifica infecţia cu noul coronavirus, nu cu PCR, ci cu tehnologii mai degrabă bazate pe parte fizică decât pe componenta biologică”, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătăţii israelian.

TUN de milioane de euro dat de CFR Cluj. Oferta fabuloasă primită pentru starul echipei...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Magaye Gueye, în jacuzzi cu două femei! Filmare bombă cu mulatra Laurette. Declarație șocantă: `Nu...
Imagini dezolante la capela cimitirului Bellu. Bogdan Stanoevici, uitat complet de toată lumea. Mai nimeni...
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Vaccinare anti-COVID în Germania: Autoritățile au fost nevoite să ghicească vârsta oamenilor în funcție de...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
BOMBĂ! Bianca Brad, dezvăluiri incendiare despre Ștefan Bănică Jr: M-a prins flama
Anunțul Banca Transilvania pentru toți românii care au acest card. Mare atenție la aceste condiții
Ce face și cum arată astăzi prima soție a lui Elon Musk, cu care miliardarul...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cel mai nou pariu al lui Bill Gates. Este cel mai mare investitor într-un domeniu...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide