Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România

Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România
Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România / Foto: Hepta
Publicat: 04/08/2020, 14:44
Actualizat: 04/08/2020, 14:47

„Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri”, spune David Saranga, Ambasadorul Statului Israel, în contextul pandemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit în cadrul forumului „Romania-Israel G2G Healthcare”, ce a avut ca temă al doilea val de infecţie cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Faptul că aceasta este prima întâlnire la nivel guvernamental, faptul că este pe tema Sănătăţii înseamnă că avem mult de muncă în acest domeniu (…) Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat, fie că vorbim la nivel politic, la nivel economic, orice domeniu poate fi relevant. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre”, a punctat diplomatul.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că telemedicina „este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii”

„Azi avem oportunitatea de a împărtăşi cu profesionişti din toată lumea bune practici”, a punctat secretarul de stat, care a adăugat că dosarele medicale digitale sunt „factor determinant pentru progresul medicinei, în lumea întreagă”.

„În următoarele săptămâni vom avea noutăţi importante ce privesc medicina digitală”, a afirmat el.

Combaterea COVID-19 prin intermediul noilor tehnologii

Itamar Grotto, director general asociat în cadrul Ministerului Sănătăţii israelian, membru în Comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a vorbit despre perspectivele combaterii noului coronavirus, prin intermediul noilor tehnologii. El a spus că în Istrael sunt aproximativ 700 de persoane spitalizate cu COVID-19, iar jumătate dintre ei se află în stare gravă. Din cauza infecției cu noul coronavirus, zilnic, sunt raportate între 6 şi 10 decese.

„Ştim că, dacă avem 2.000 de cazuri pe zi, nu poate fi eficient, dar credem că, dacă suntem pregătiţi, când vom avea 200 – 500 de cazuri pe zi, eforturile depuse în ancheta epidemiologică vor avea efect”, a afirmat el.

Totodată, Itamar Grotto a subliniat importanţa respectării normelor promovate la nivel mondial – purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică.

„Investim în IT să dezvoltăm Inteligenţa Artificială, care ne va permite poate chiar să înlocuim investigatorii, să compensăm o parte din activităţile din spitale. Apoi căutăm să găsim algoritmi care să identifice indivizii care prezintă un risc ridicat şi astfel să mergem să îi testăm pe ei. Credem că în trei – cinci luni vom fi capabili să prezentăm una sau mai multe tehnologii pentru a identifica infecţia cu noul coronavirus, nu cu PCR, ci cu tehnologii mai degrabă bazate pe parte fizică decât pe componenta biologică”, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătăţii israelian.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
FOTO. Transformarea milionarului care o plimba pe Daniela Crudu cu elicopterul la vila lui! Ioan...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Atenție, șoferi! Sancțiuni mai aspre pentru aceste greșeli. Legea ar putea să se schimbe drastic
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua. Modelele astea se vând foarte...
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Însemnul de pe tricoul președintelui Franței care naște teorii ale conspirației: Un simplu logo sau...
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Andra, însărcinată pentru a treia oară? Răspunsul artistei i-a lăsat mască pe toți
Noua taxă auto, inevitabilă: toți șoferii trebuie să știe. ”Soluţia este impozitarea, descurajarea”
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
Boala care afectează femeile. E cumplită! Medicii avertizează. Cum se manifestă
Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Care este rolul brokerului în imobiliare?