Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România

Redactor:
Ioana Tudorascu
Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România
Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România / Foto: Hepta

„Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri”, spune David Saranga, Ambasadorul Statului Israel, în contextul pandemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit în cadrul forumului „Romania-Israel G2G Healthcare”, ce a avut ca temă al doilea val de infecţie cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Faptul că aceasta este prima întâlnire la nivel guvernamental, faptul că este pe tema Sănătăţii înseamnă că avem mult de muncă în acest domeniu (…) Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat, fie că vorbim la nivel politic, la nivel economic, orice domeniu poate fi relevant. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre”, a punctat diplomatul.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că telemedicina „este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii”

„Azi avem oportunitatea de a împărtăşi cu profesionişti din toată lumea bune practici”, a punctat secretarul de stat, care a adăugat că dosarele medicale digitale sunt „factor determinant pentru progresul medicinei, în lumea întreagă”.

„În următoarele săptămâni vom avea noutăţi importante ce privesc medicina digitală”, a afirmat el.

Combaterea COVID-19 prin intermediul noilor tehnologii

Itamar Grotto, director general asociat în cadrul Ministerului Sănătăţii israelian, membru în Comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a vorbit despre perspectivele combaterii noului coronavirus, prin intermediul noilor tehnologii. El a spus că în Istrael sunt aproximativ 700 de persoane spitalizate cu COVID-19, iar jumătate dintre ei se află în stare gravă. Din cauza infecției cu noul coronavirus, zilnic, sunt raportate între 6 şi 10 decese.

„Ştim că, dacă avem 2.000 de cazuri pe zi, nu poate fi eficient, dar credem că, dacă suntem pregătiţi, când vom avea 200 – 500 de cazuri pe zi, eforturile depuse în ancheta epidemiologică vor avea efect”, a afirmat el.

Totodată, Itamar Grotto a subliniat importanţa respectării normelor promovate la nivel mondial – purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică.

„Investim în IT să dezvoltăm Inteligenţa Artificială, care ne va permite poate chiar să înlocuim investigatorii, să compensăm o parte din activităţile din spitale. Apoi căutăm să găsim algoritmi care să identifice indivizii care prezintă un risc ridicat şi astfel să mergem să îi testăm pe ei. Credem că în trei – cinci luni vom fi capabili să prezentăm una sau mai multe tehnologii pentru a identifica infecţia cu noul coronavirus, nu cu PCR, ci cu tehnologii mai degrabă bazate pe parte fizică decât pe componenta biologică”, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătăţii israelian.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: "SARACILOR!” Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Victorii ULUITOARE pentru PNL! Anunțul de ultimă oră din această dimineață
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
O bacterie „mâncătoare de creier”, descoperită în rezerva publică de apă din Texas. Avertismentul autorităților
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: "SARACILOR!” Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide