Ambasadorul rus la ONU critică decizia SUA de a se retrage din Consiliul pentru Drepturile Omului

Redactor:
Teodora Marinescu
Ambasadorul rus la ONU critică decizia SUA de a se retrage din Consiliul pentru Drepturile Omului
Rusia critică SUA, după retragerea din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, la fel ca tot cadrul ONU, a fost înființat pentru a „ajuta toate statele membre, nu doar o națiune sau un grup de națiuni”, a adăugat ambasadorul Rusiei la ONU.

„Din păcate, colegii noștri din Washington nu înțeleg asta. Totuși, răspunsul comunității internaționale la ideea (Statelor Unite) de reformare a consiliului arată că sunt izolați în această problemă”, se arată într-un comunicat al reprezentanței Rusiei.

„Se pare că Statele Unite ar vrea să transforme consiliul într-un instrument prin care să își promoveze interesele și să pedepsească țările care nu sunt de acord cu Washingtonul”, se mai arată în comunicat.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că Statele Unite s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, catalogând consiliul drept „părtinitor”, în special față de Israel. Washingtonul a criticat în repetate rânduri faptul că este permis țărilor care încalcă drepturile omului să fie membre ale consiliului cu sediul la Geneva.

Inchide