AMERICA. Donald Trump, discurs virulent. De Ziua Independenței, a acuzat stânga radicală, presa și China!

Redactor:
Marius Olaru
AMERICA. Donald Trump, discurs virulent. De Ziua Independenței, a acuzat stânga radicală, presa și China!
Donald Trump dă de înțeles că ar putea să nu accepte o eventuală înfrângere în scrutinul prezidenţial / Sursa FOTO: https://www.whitehouse.gov

Președintele Donald Trump a lansat un atac virulent, cu ocazia Zilei Independenței, împotriva stângii radicale, a mass-media și a Chinei. Liderul de la Casa Albă nu a mai ținut cont de uzanțe și, departe de mesajele pacifiste ale predecesorilor săi, s-a folosit de 4 iulie pentru a transmite o adevărată declarație de război!

Țintele sunt mass-media și China, dar mai ales stânga radicală, pe care o acuză că urmărește destabilizarea Americii și instalarea domniei haosului și anarhiei. Donald Trump a profitat de prilej – Independence Day – pentru a-și mitralia toți adversarii, cu precădere adepții din grupările Black Lives Matter și ANTIFA.

Trump, declarație de război împotriva stângii radicale

Anul acesta, festivităţile organizate cu ocazia Zilei Independenței, marcată în mod tradiţional de parade, fanfare, grătare şi artificii impresionante, totul într-o atmosferă prietenoasă, au fost revizuite pe întreg teritoriul Statelor Unite din cauza pandemiei.

Pe fundalul unui nou val de infectări cu noul coronavirus şi a manifestaţiilor împotriva rasismului, Donald Trump a tunat: „Suntem pe cale să învingem stânga radicală, marxiştii, anarhiştii, agitatorii şi jefuitorii”.

Discursul ținut în cadrul unei ceremonii organizate în grădinile Casei Albe a fost departe de tonul împăciuitor, adoptat în mod tradiţional de preşedinţii americani de 4 iulie, arată CNN.

Trump, China și mass-media

Miliardarul republican, candidat pentru un al doilea mandat de președinte, a atacat şi mass-media, „care îşi acuză pe nedrept adversarii că sunt rasişti: „Cu cât minţiţi mai mult, cu cât calomniaţi, cu atât vom lucra pentru a spune adevărul şi vom câştiga!”.

Mai sunt patru luni până la alegerile din noiembrie, iar Trump este, de departe, cel mai hulit și atacat președinte american din istoria modernă a presei.

Liderul de la Casa Albă n-a uitat nici de China, în discursul de Ziua Independenței: „Ar trebui să fie trasă la răspundere” pentru răspândirea virusului, a clamat Donald Trump.

Trump așteaptă un vaccin „cu mult înainte de sfârşitul anului”

Fidel mesajului pe care îl tot repetă, Donald Trump a minimizat din nou importanţa creşterii semnificative a numărului de cazuri de Covid-19, deși autoritățile americane din domeniul sanitar sunt în alertă maximă.

„Am făcut multe progrese. Strategia noastră funcţionează bine”, a spus Trump, comunicând încă o dată convingerea că tratamentul/ vaccinul va fi disponibil „cu mult înainte de sfârşitul anului”.

America, închisă de Ziua Independenței

Sâmbătă, 4 iulie, de Ziua Independenței, Florida a raportat un nou bilanţ record de contaminări, de 11.458 de cazuri în ultimele 24 de ore. Ca reacţie la amploarea crizei sanitare, primarul comitatului Miami-Wade, cel mai populat din stat, a decretat interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, începând cu ora 22:00. Măsura „este menită să împiedice oamenii să se aventureze şi să stea cu prietenii în grupuri, ceea ce s-a dovedit a fi un factor de răspândire rapidă a virusului”, a explicat primarul Carlos Gimenez.

Concertele şi artificiile au fost anulate în Atlanta şi Nashville. În oraşul texan Houston, focarul epidemiei din sudul SUA, 4 iulie a fost sărbătorită online!

Inchide