Ancheta privind moartea ambasadorului palestinian la Praga, într-o explozie, a fost clasată. Deținea ilegal explozibil, mitraliere și pistoale

Ancheta privind moartea ambasadorului palestinian la Praga, într-o explozie, a fost clasată. Deținea ilegal explozibil, mitraliere și pistoale
Publicat: 03/07/2014, 10:35
Actualizat: 02/02/2019, 10:10

Jamal al-Jamal, în vârstă de 56 de ani, a fost rănit mortal într-o explozie declanșată după deschiderea unui seif, în reședința diplomatului. Acesta a murit din cauza rănilor, la puțin timp după ce a fost transferat la spital. El preluase funcția în Cehia de trei luni.

O purtătoare de cuvânt a poliției, Andrea Zulova, a declarat pentru AFP că ancheta „a fost clasată’, fără să ofere alte informații. Acestea vor putea fi dezvăluite după ce familia va fi informată în mod oficial.

Familia ambasadorului are dreptul să solicite continuarea anchetei, a preciat ea.

Potrivit procuroarei Pragăi Jindra Janacova, „nu a fost vorba despre o crimă, explozia nu a fost provocată de către o altă persoană, ci de către domnul Jamal-însuși”. Însă nu se știe, în continuare, de ce ținea explozibil.

După incident, poliția a descoprit la reședința ambasadorului 12 arme, inclusiv mitraliere și pistoale, care nu au fost înregistrate în Cehia.

Potrivit presei cehe este vorba despre arme fabricate în fosta Cehoslovace și furnizate, înainte de prăbușirea regimului comunist de la Praga, în 1989, Organizației pentru Eliberarea palestinei (OLP).

Ulterior, diplomați palestinieni au prezentat scuze autorităților cehe pentru această deținere ilegală de armament.

Zulova a adăugat că ancheta cu privire la armament a fost de asemenea clasată, fără să ofere alte precizări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase