Andrei Marga atacă după demitere: A fost o împărțeală înăuntrul unui grup și un domn a dorit foarte mult acest minister. Ponta nu mi-a explicat nimic

Andrei Marga atacă după demitere: A fost o împărțeală înăuntrul unui grup și un domn a dorit foarte mult acest minister. Ponta nu mi-a explicat nimic
Publicat: 07/08/2012, 12:48
Actualizat: 29/07/2014, 23:25

Fostul ministru de Externe Andrei Marga, înlocuit ieri la conducerea MAE de Titus Corlățean, a declarat, într-un interviu pentru RFI, că în spatele demiterii sale a fost o „împărțeală înăuntrul unui grup” și că nu a primit nicio explicație, doar felicitări.

„Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcție. Nu există vreun motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărțeală înăuntrul unui grup și un domn a dorit foarte mult acest minister”, a răspuns Marga, întrebat fiind de ce crede că a fost demis din funcția de ministru.

Fostul șef al diplomației române a mai adăugat, în cadrul aceluiași interviu, că nu a primit nicio explicație pentru demiterea sa, dar a primit în schimb felicitări.

Ofertele post-MAE

De asemenea, Andrei Marga a confirmat că pleacă în Germania, după cum s-a vehiculat ieri în presă, însă nu ca ambasador al țării noastre acolo, ci în calitate de cercetător. Mai mult, fostul ministru a afirmat că a primit mai multe propuneri post-MAE, nu doar în zona diplomatică. „Erau mai multe institute puse în joc, chiar ministere, dar am spus că nu agreez și mă retrag în sfera proprie”, a dezvăluit Marga.

Fostul șef de la MAE a mai declarat că „e prea tare spus” că îl „stânjenește” felul în care a plecat din minister. „De stânjenit, mă rog, poate că e prea tare spus. Evident că toți suntem sensibili. Nu e vorba de vreo preocupare pentru persoana mea, pentru că mă repliez (…). Dar tocmai pusesem toate motoarele în mișcare, ca să servim țara noastră. Deci dacă nu-i stânjeneală, a fost o sensibilitate, asta este sigur”, a mai spus Andrei Marga pentru RFI.

Ex-ministrul a punctat că nu regretă deloc că a acceptat să vină la MAE și că pleacă „cu conștiința curată” din minister. Totodată, Marga a avertizat că, după „noile aventuri” de luni, imaginea României în străinătate, despre care credea că putea fi reabilitată în trei luni, a fost grav afectată. „Acum va dura mult mai mult!”, crede Andrei Marga.

După „împărțeală”, o strângere de mână

La doar câteva ore după ce a calificat demiterea sa drept o „împărțeală în interiorul unui grup”, Andrei Marga i-a predat mandatul de ministru de Externe lui Titus Corlățean, pe care l-a asigurat de „disponibilitatea sa pentru o colaborare deschișă și în viitor”, potrivit unui comunicat MAE.

„Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, i-a mulțumit predecesorului său pentru activitatea desfășurată pe toată perioada mandatului său și l-a invitat să continue să-și aducă contribuția la realizarea obiectivelor de politică externă ale României și să rămână un partener de încredere”, a informat Ministerul de Externe.

„La rândul său, fostul ministru Andrei Marga și-a manifestat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă și în viitor cu șeful diplomației române și și-a exprimat încrederea că vor fi continuate proiectele pe care instituția le derulează în prezent”, se mai arată în comunicatul MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ