Anglia intră într-un nou lockdown, după creșterea cazurilor de Sars-Cov-2. Premierul Boris Johnson a anunțat închiderea școlilor și i-a rugat pe oameni să rămână în case

Anglia intră într-un nou lockdown, după creșterea cazurilor de Sars-Cov-2. Premierul Boris Johnson a anunțat închiderea școlilor și i-a rugat pe oameni să rămână în case
Premierul britanic Boris Johnson (FOTO: Facebook/Boris Johnson)
Publicat: 05/01/2021, 01:01
Actualizat: 05/01/2021, 18:15

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, luni seara, o nouă carantină națională, în încercarea de a opri răspândirea cazuri de COVID-19 care amenință să copleșească sistemul sanitar, scrie Reuters.

El a confirmat închiderea școlilor, începând de marți, și le-a cerut oamenilor să rămână acasă dacă nu au cumpărături esențiale de făcut, exerciții fizice sau alte excepții.

Johnson a spus că noua variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândește cu mare viteză și este nevoie de o intervenție urgentă.

În timp ce vă vorbesc, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât oricând de la începutul pandemiei. Prin urmare, trebuie să intrăm într-un blocaj național, suficient de dur pentru a încetini răspândirea virusului”, a spus Johnson, într-o declarație televizată.

El a mai spus că măsurile vor include închiderea școlilor începând de marți și le-a cerut oamenilor să rămână acasă, în afara cumpărăturilor esențiale, a exercițiilor fizice sau a altor excepții limitate.

Dacă calendarul de vaccinare merge conform planurilor și numărul de cazuri și decese răspunde la carantină, ar trebui să fie posibilă ieșirea din blocaj până la mijlocul lunii februarie.

Boris Johnson avertiza, recent, că nu exclude înăsprirea restricțiilor antiepidemice în Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, avertiza – recent – că autoritățile ar putea să înăsprească restricțiile pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2 în Anglia, ca urmare a apariției noii tulpini a virusului.

Declarația acestuia, făcută în cadrul unui interviu, venea în contextul în care aproape 55.000 de persoane au fost testate pozitiv în 24 de ore la nivel național, a șasea zi la rând când se depășește pragul de 50.000 de noi îmbolnăviri, informează site-ul agenției Agerpres.

„Este posibil să fim nevoiţi să facem în săptămânile următoare lucruri care vor fi mai dificile în mai multe părţi ale ţării”, spunea Johnson.

Totodată, el a adăugat că închiderea școlilor, o măsură luată în primul val al pandemiei, s-ar putea număra printre aceste măsuri… ceea ce s-a și întâmplat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase