Arabia Saudită a EXECUTAT un bărbat acuzat de vrăjitorie. Este al treilea caz din ultimele luni

Arabia Saudită a EXECUTAT un bărbat acuzat de vrăjitorie. Este al treilea caz din ultimele luni
Publicat: 20/06/2012, 12:50
Actualizat: 20/06/2012, 15:02

Un bărbat din Arabia Saudită a fost executat prin decapitare, fiind acuzat de vrăjitorie, scrie BBC, care citează agenția saudită SPA.

Autoritățile saudite au găsit în casa lui Muree bin Ali bin Issa al-Asiri cărți și talismane, iar omul a recunoscut că a comis și un adulter cu două femei.

Bărbatul a fost judecat de cel mai înalt tribunal al țării, apoi executat, în provincia sudică Najran, scrie BBC.

Activiștii pentru drepturile omului au condamnat în nenumărate rânduri execuțiile pe motiv de vrăjitorie din Arabia Saudită, iar Amnesty International susține că legea saudită nu prevede pedeapsa capitală pentru actele de magie neagră.

Cu toate acestea, BBC scrie că liderii religioși foarte conservatori ai Arabiei Saudite interzic cu desăvârșire aceste practici și cer cele mai dure pedepse posibile atât pentru vrăjitori, cât și pentru ghicitori sau tămăduitori.

În 2010, prezentatorul unui celebru show de prezicere a viitorului din Liban a fost arestat și condamnat la moarte în Arabia Saudită. El a fost până la urmă eliberat, datorită presiunilor internaționale, scrie BBC.

Cu toate acestea, în septembrie și decembrie 2011, alte două persoane au fost executate pentru vrăjitorie în Arabia Saudită, în ciuda insistențelor Amnesty ca acestea să fie eliberate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase