Arabia Saudită se ANGAJEAZĂ la ONU să facă o INVESTIGAȚIE CORECTĂ privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Arabia Saudită se ANGAJEAZĂ la ONU să facă o INVESTIGAȚIE CORECTĂ  privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi
Arabia Saudită se ANGAJEAZĂ la ONU să facă o INVESTIGAȚIE CORECTĂ privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Bandar Al Aiban, liderul delegației guvernului saudit care a luat parte la prima reuniune ONU privind situația din Arabia Saudită din ultimii cinci ani, a primit apeluri din partea a peste 40 de state din lumea întreagă, inclusiv Statele Unite, pentru o anchetă amănunțită în acest caz și o serie de reforme privind respectarea drepturilor omului.

Acesta le-a transmis celor prezenți că regele Salman a dat instrucțiuni procurorului public saudit să „continue investigația cazului punând în aplicare legile în vigoare”, pentru „a stabili circumstanțele producerii incidentului” și „aducerea tuturor celor vinovați în fața justiției”.

„Privind la tot ceea ce a pătimit cetățeanul Khashoggi, țara noastră se angajează să conducă o investigație corectă și toate persoanele implicate în această crimă vor fi judecate în cadrul sistemului de justiție”, a declarat Aiban la sfârșitul sedinței care a durat câteva ore.

Aiban nu a oferit detalii legate de statutul sau locul unde se află cei 18 cetățeni saudiți arestați în acest caz și a refuzat de mai multe ori să răspundă întrebăriilor adresate de jurnaliști, afirmând „Cazul se află în investigare, așa cum știți…Cred că declarația mea a fost foarte clară”.

Fii lui Khashoggi au cerut luni aducerea corpului jurnalistului Washiongton Post și critic al guvernului de la Ryiad, care a dispărut pe 2 octombrie în timpul unei vizite la consulatul saudit din Istanbul.

 

Inchide