Atac armat în Norvegia. Doi morți după ce o persoană a deschis focul într-un club gay din Oslo

Atac armat în Norvegia. Doi morți după ce o persoană a deschis focul într-un club gay din Oslo
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25/06/2022, 11:45

Două persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc la un club de noapte destinat comunității LGBTQ în capitala Norvegiei, Oslo.

Atacul a avut loc sâmbătă la London Pub, un club care se descrie pe site-ul său drept „cel mai mare local pentru gat și lesbiene din Oslo”.

Poliția a primit mai multe apeluri la ora locală 01:14 (02:14, ora României, n. red.) și mai multe echipaje au ajuns la fața locului câteva minute mai târziu. Polițiștii au reținut un bărbat suspect la trei minute după ce au ajuns la fața locului, a anunțat Poliția.

La fața locului, polițiștii au descoperit mai mulți răniți, atât în interiorul clubului, cât și în afara acestuia.

Scena crimei s-a extins de la London Pub în clubul de alături şi mai departe pe o stradă din apropiere, unde suspectul a fost prins la câteva minute după ce au început împuşcăturile, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Tore Barstad.

Fotografiile publicate de ziarul VG, de postul de televiziune NRK şi de alte publicaţii au arătat mai multe echipaje de urgenţă în faţa London Pub, inclusiv poliţişti şi ambulanţieri.

Elicopterele au zburat deasupra centrului capitalei Oslo, în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie se auzeau în tot oraşul.

Trei persoane sunt în stare critică după atacul de la Oslo

Dintre cele opt persoane transportate la spital, trei sunt în stare critică. Alte 14 victime au suferit răni ușoare.

Suspectul avea asupra sa două arme, a spus Poliția. Momentan, autoritățile nu au comunicat ce tip de arme a folosit atacatorul, pentru a nu afecta ancheta.

Suspectul a fost dus la secția de poliție. În prezent, nu există alți suspecți, a declarat poliția pentru CNN.

Într-o declarație publicată pe Facebook după atac, reprezentanții London Pub au condamnat incidentul. Aceștia au mai anunțat că toți angajații sunt în siguranță și au transmis condoleanțe pentru familiile victimelor.

Oslo urmează să organizeze parada anuală Pride în cursul zilei de sâmbătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase