Atac armat în plină stradă, la Paris. O persoană a murit și mai multe au fost rănite

Atac armat în plină stradă, la Paris. O persoană a murit și mai multe au fost rănite
Sursa Foto Twitter
Publicat: 19/07/2022, 09:52
Actualizat: 19/07/2022, 10:06

O persoană a fost împuşcată mortal şi alte patru au fost rănite într-un atac armat care a avut loc la Paris. Două persoane care se aflau pe terasa unui bar din apropiere au fost lovite de gloanţe. Incidentul a avut loc luni seară în plină stradă.

În jurul orei locale 21.35 (22.35, ora României), doi indivizi au coborât dintr-un vehicul şi au împuşcat alte două persoane aşezate pe terasa unui bar, pe strada Popincourt, din arondismentul 11, au declarat surse din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Unul dintre cei doi agresori a fost arestat, dar al doilea a reuşit să scape.

În urma asaltului au rezultat un mort şi patru persoane rănite ușor.

”Am văzut sosind o maşină, au ieşit cu o armă – aş zice că a fost un pistol-mitralieră sau un Kalaşnikov – au tras şi au plecat”, a declarat şeful unui restaurant din apropiere pentru AFP.

”Am avut timp să spun personalului să intre înăuntru. Toată lumea a fugit. A durat 20-30 de secunde. Am înţeles imediat că este vorba de o reglare de conturi şi că celelalte restaurante nu vor fi afectate”, a asigurat proprietarul restaurantului din acest cartier marcat de atacurile din ianuarie şi noiembrie 2015.

”Persoanele rănite nu păreau să fi fost rănite de gloanţe, potrivit primelor probe strânse de poliţie. Pe trotuarul din faţa barului erau multe scaune şi un perimetru de securitate a fost impus de poliţişti”, a relatat de la locul incidentului un jurnalist AFP.

Poliția franceză caută un al doilea suspect al atacului soldat cu un mort și patru răniți

A fost deschisă o anchetă pentru ”omucidere voluntară şi tentativă de omucidere voluntară”, de care se ocupă districtul al II-lea al poliţiei judiciare din Paris, a declarat pentru AFP o sursă familiară cu incidentul.

”Un atac armat care a avut loc în această seară s-a soldat cu un mort şi patru răniţi într-un bar din Chicha, de pe strada Popincourt. Niciun element în acest stadiu nu face posibilă cunoaşterea cauzelor acestui act barbar. Clienţii barului l-au prins pe unul dintre cei doi agresori, iar celălalt a reuşit să fugă”, a mai declarat primarul arondismentului 11, François Vauglin, pe Twitter.

”Poliţia naţională caută foarte activ” al doilea suspect, iar o unitate medico-psihologică ”va fi deschisă cât mai curând posibil pentru rezidenţi şi martori”, a adăugat Vauglin.

Ministrul Transporturilor Clément Beaune şi-a exprimat ”imensa tristeţe şi furie” în faţa ”acest act dramatic”. El a făcut apel la ”mobilizarea totală în vederea salvării victimelor şi arestarea vinovaţilor”.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase