Atac armat la o cafenea din Elveția: doi oameni au murit și unul a fost rănit. UPDATE

Atac armat la o cafenea din Elveția: doi oameni au murit și unul a fost rănit. UPDATE
Publicat: 10/03/2017, 08:37

Atacatorii au tras mai multe focuri de armă asupra clienților localului.

Nu a fost divulgat niciun detaliu privind suspecții și motivația lor pentru de a comite atacul.
În jurul orei locale 20.15 (21.15, ora României), cei „doi indivizi au intrat în localul Café 56 și au decshis focul. Doi clienți au fost uciși. Un altul este în stare critică”, a anunțat Parchetul din orașul Basel într-un comunicat. Victimele nu au fost deocamdată identificate.
Alerta a fost dată de trecători.
„Desfășurarea exactă a evenimentelor și motivul care a stat la baza atacului nu sunt deocamdată cunoscute și fac obiectul unei anchete”, a anunțat Parchetul federal.
Porivit informațiilor de care dispun anchetatorii, cei doi indivizi au fugit spre una din gările orașului, Badischer Bahnhof.
Poliția a lansat un apel către persoanele care dispun de informații despre atac.
„Café 56 nu are o reputație proastă”, a declarat un locuitor, pentru jurnalul local Basler Zeitung. „Era înainte o locație cunoscută pentru legăturile sale cu lumea drogurilor, dar după ce proprietarul s-a schimbat în urmă cu mai mulți ani, este un local obișnuit”, a spus un altul.
Atacurile armate sunt rare în Elveția, țară unde cei care au efectuat serviciul militar își pot păstra arma la domiciliu, în calitate de rezerviști.
Potrivit datelor furnizate de presa elvețiană, armele deținute la domiciliu ar fi în număr de două milioane. Elveția are aproximativ 8 milioane de locuitori.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase