Atacată „pentru că purta fustă”. Guvernul a denunțat incidentul că fiind inacceptabil

Atacată „pentru că purta fustă”. Guvernul a denunțat incidentul că fiind inacceptabil
Femeia (neprezentată) a spus că a fost atacată pe o stradă din Strasbourg pentru că purta o fustă
Publicat: 24/09/2020, 16:08

Poliția franceză a deschis o anchetă după ce o femeie din Strasbourg a declarat că a fost atacată în plină zi pentru că purta o fustă.

Studentul, identificat doar ca Elisabeth, în vârstă de 22 de ani, a spus că a fost lovită cu pumnul în față „de trei persoane care s-au plâns că ”a purtat o fustă”.

Guvernul a denunțat incidentul „foarte grav” ca fiind inacceptabil

Aproximativ 1.800 de amenzi au fost acordate de când a fost adoptată o lege împotriva hărțuirii stradale în 2018.

Într-un interviu acordat radioului France Bleu Alsace, Elisabeth a spus că se îndrepta spre casă, când unul dintre cei trei bărbați a spus: „Uită-te la c***a aia în fustă”.

Doi dintre cei trei bărbați au ținut-o în timp ce al treilea a lovit-o în față, lăsând-o cu un ochi vânăt, a spus ea postului. Bărbații au fugit apoi.

Ea a spus că peste o duzină de persoane au asistat la incident, dar nimeni nu a intervenit.

Miercuri, ministrul junior de Interne Marlene Schiappa – care se ocupă de cetățenie și anterior se ocupa de problemele egalității – a vizitat orașul de est pentru a discuta în public despre siguranța femeilor.

Ministrul de Interne Marlene Schiappa: „O femeie nu este lovită niciodată pentru că poartă o fustă. O femeie este lovită pentru că există persoane misogine, sexiste, violente „

Ea a declarat pentru France Bleu Alsace că „fusta nu este responsabilă pentru atac și femeia cu atât mai puțin”.
„O femeie nu este lovită niciodată pentru că poartă o fustă. O femeie este lovită pentru că există persoane misogine, sexiste, violente și care se eliberează de orice lege și orice regulă de civilitate lovind-o. Când sunteți student și trebuie să vă gândiți la ținuta pe care trebuie să o purtați și la mesajul pe care îl trimite, este o încărcătură mentală copleșitoare”, a spus dna Schiappa.

De asemenea, ea a îndemnat oamenii să sune la poliție dacă au asistat la orice fel de incidente de hărțuire stradală împotriva femeilor într-un spațiu public.

Joi, France Bleu Alsace a raportat că două femei au fost atacate miercuri într-un alt oraș din est, Mulhouse, după ce un bărbat a spus uneia dintre ele că fusta ei este „prea scurtă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase