Atacatorul sinucigaș de la Burgas ar fi avut doi complici

Atacatorul sinucigaș de la Burgas ar fi avut doi complici
Publicat: 23/07/2012, 16:09
Actualizat: 24/07/2012, 07:32

Poliția bulgară ar investiga implicarea a doi complici în atentatul care a fost comis pe aeroportul din Burgas la 18 iulie, soldat cu șapte morți, potrivit cotidianului bulgar Standard, care citează o agenție rusă de știri neprecizată, relatează site-ul Novinite.com.

Potrivit Novinite, cotidianul Standard citează surse din cadrul poliției afirmând că cei doi presupuși complici aveau misiunea să îl controleze și să confirme atacul atacatorului sinucigaș pe aeroportul Sarafovo din Burgas.

Probe ADN ale presupusului atacator au fost trimise serviciilor de informații din Statele Unite, însă până în prezent nu s-a confirmat că ar corespunde cu ale vreunui fost deținut de închisoarea militară americană de la Guantanamo Bay (Cuba), așa cum s-a sugerat anterior, continuă site-ul. Informațiile au fost transmise totodată Interpolului și serviciilor de securitate dintr-un număr de țări, însă identitatea presupusului terorist nu a fost stabilită.

Potrivit cotidianului bulgar Trud, continuă Novinite, poliția din orașul Varna caută o femeie care ar avea legături cu atacatorul sinucigaș. Se pare că polițiștii au efectuat deja percheziții la un hotel de trei stele, după ce un oaspete s-a înregistrat cu un permis de conducere fals din Michigan (Statele Unite), găsit asupra atentatorului sinucigaș. Cotidianul Trud informează că poliția lucrează la un scenariu potrivit căruia presupusul terorist a intrat pe teritoriul Bulgariei prin aeroportul Varna în ultimele zile din iunie și nu era singur.

Potrivit unui taximetrist, citat de cotidianul 24 Ceasa, un taximetrist a pretins că a fost angajat de atacatorul sinucigaș în satul Ravda, cu puțin înainte de ora locală 5.00 (5.00, ora României), pe 18 iulie, scrie site-ul bulgar.

Potrivit unor jurnaliști de la cotidianul Novinar, poliția caută o celulă a mișcării șiite libaneze Hezbollah pe teritoriul Bulgariei, în Munții Pirin, mai scrie Novinite. Serviciiile speciale investighează dacă organizatorii atacului de la Burgas asupra autobuzului au contactat comunități musulmane din regiune, informează Novinar.

Între timp, vicepremierul bulgar Țvetan Țvetanov, ministru de Interne, urmează să prezinte ultimele informații cu privire la investigația asupra atacului terorist omologilor săi europeni și comisarului european pentru Afaceri Interne Cecilia Malstrom în cadrul unei reuniuni informale a miniștrilor UE pentru Justiție și Afaceri Interne programată pentru perioada 23-24 iulie la Nicosia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase