Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituțional

Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituțional
Publicat: 14/01/2014, 08:50

Un atentat cu o bombă artizanală a vizat marți dimineața un tribunal de la Cairo, fără să provoace morți sau răniți, cu două ore înaintea deschiderii secțiilor de votare în cadrul unui referendum constituțional, a declarat un oficial de la Ministerul de Interne, relatează AFP.

În cartierul Imbaba, în nord-vestul capitalei egiptene, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar fațada a fost puternic avariată, a constatat un jurnalist AFP. În vecinătate, un magazin a fost avariat, iar ferestrele unor imobile locuite au fost, de asemenea, sparte.

După explozie, zeci de persoane s-au adunat în fața tribunalului, agitând fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din țară.

Atacurile s-au multiplicat în Egipt după destituirea de către armată, la începutul lui iulie, a fostului președinte islamist Mohamed Morsi.

După destituirea acestuia, autoritățile militare au însărcinat autoritățile interimare să efectueze o „tranziție democratică”, a cărei primă etapă este organizarea unui referendum asupra unei noi Constituții.

Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemați la urne marți și miercuri, care pare să se transforme într-un adevărat blebiscit pentru generalul el-Sisi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase