Au pus ochii pe insula lui Onassis. Ce se întâmplă cu Skorpios

Au pus ochii pe insula lui Onassis. Ce se întâmplă cu Skorpios
Au pus ochii pe insula lui Onassis. Ce se întâmplă cu Skorpios / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 14/01/2021, 12:10

Celebra insulă Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei şi care a aparţinut familiei celebrului armator Aristotel Onassis, va deveni un imens complex hotelier de lux. În spatele investiției stă chiar guvernul elen, care a publicat deja în Monitorul Oficial acordul său pentru modernizarea insulei.

Potrivit Ministerului elen al Dezvoltării, cel puţin 130 de locuri de muncă ar putea fi create graţie acestei investiţii.

Au pus ochii pe insula lui Onassis. Proiect de 165 de milioane de euro

Proiectul presupune construirea unui hotel de cinci stele, a unui centru de tip spa, amfiteatru, amenajarea unei ferme şi a unei livezi, piscine, instalaţii sportive şi două debarcadere pentru iahturi. Întreaga investiție este evaluată la 165 de milioane de euro.

Legendara insulă Skorpios, ce are o suprafaţă de 83 de hectare, a fost vândută în 2003 miliardarului rus Dmitri Ribolovlev de nepoata celebrului armator grec, unica moştenitoare a acestei dinastii, Athina Onassis Roussel.

„Acest proiect are o importanţă emblematică, a rămas mult timp uitat în sertare, dar va continua acum, pentru a oferi ţării noastre locuri de muncă şi o valoare corespunzătoare”, a declarat într-un comunicat ministrul grec pentru Dezvoltare şi Investiţii, Adonis Georgiadis. Potrivit presei elene, complexul va fi finalizat şi pregătit să primească turişti în vara anului 2024.

Cine a fost Aristotel Onassis

În perioada de glorie a armatorului Aristotel Onassis, şefi de state, actori şi artişti de seamă veneau să se relaxeze în sezoanele estivale pe insula Skorpios şi atrăgeau curiozitatea cetăţenilor greci şi a presei mondene internaţionale. În 1968, miliardarul Aristotel Onassis s-a căsătorit pe această insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american J.F. Kennedy, asasinat în 1963.

Aristotel Onassis şi cei doi copii ai lui – Christina şi Alexander – sunt înmormântaţi pe insula Skorpios.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase