Austria interzice purtarea burka în spațiile publice

Austria interzice purtarea burka în spațiile publice
Publicat: 09/06/2017, 19:22

Vălul integral va fi interzis în Austria în spațiile publice de la 1 octombrie, interdicții de acest gen fiind deja valabile în Franța, Belgia, Bulgaria, dar și în unele zone din Elveția, iar legea votată de Legislativul austriac prevede că încălcarea acestei prevederi va atrage o amendă care poate ajunge până la 150 de euro.

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a promulgat reglementarea, însă a declarat că este împotriva ei și că nu este o lege bună, iar aceasta a stârnit deja numeroase controverse, în special în comunitățile musulmane. „Subscriemprincipiului unei societăți deschise, ceea ce presupune o comunicare intensă”, au argumentat reprezentanții coaliției de guvernare din Austria.

Această reglementare face parte din„Legea integrării” care, printre altele, stipulează că oamenii care își doresc să obțină azil în Austria și refugiații trebuie să semneze un fel de contract pe un an prin care să se angajeze că vor participa la cursuri de limbă și de educație pentru integrare socială și profesională.

În această problemă, s-a încercat să se ducă discuția și mai departe, ministrul austriac de externe propunând la începutul anului și interzicerea purtării vălului simplu, care nu acopera fața pentru persoanele care lucrează în funcții publice.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase