Avertismentul lui Stephen Hawking: ce ar putea distruge rasa umană

Avertismentul lui Stephen Hawking: ce ar putea distruge rasa umană
Publicat: 02/08/2016, 09:24

Profesorul universitar de la Cambridge a avertizat omenirea că inegalitățile materiale dintre indivizi și țări este una dintre cele mai periculoase probleme din prezent, potrivit Descoperă.

Acesta afirmă că ura și izolaționismul sunt legate de modul în care banii sunt împărțiți în zilele noastre, acest fapt contribuind la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE). Anterior votului, profesorul Hawking a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, acesta consideră că Brexit-ul va afecta finanțările proiectelor științifice.

Într-un articol pentru The Guardian, profesorul a declarat că rezultatele referendumului au reflectat inegalitățile resimțite de cei care au votat ieșirea din UE.

Acesta a adăugat că umanitatea trebuie să colaboreze și să-și schimbe prioritățile, averea și posesiunea împiedică rezolvarea unor probleme majore, precum schimbările climatice, bolile, producția hranei și suprapopularea.

Profesorul Hawking a afirmat: ,,Dacă am renunța la forțele care au contribuit la Brexit, invidia și izolaționismul, nu numai în Marea Britanie, ci în lume, care este condusă de o definiție neclară a îmbogățirii și de imposibilitatea de a o împărți, națiunile se vor putea uni”.

,,Dacă acest fapt se va întâmpla vom putea avea o imagine mai optimistă asupra bunăstării pe termen lung a speciei noastre”, a adăugat el.

Profesorul Hawking a devenit faimos, inițial pentru că a reușit să învingă boala neuromotorie, mai apoi prin teoriile sale impresionante despre găurile negre. Recent, acesta a început să facă predicții despre utilizarea tehnologiei, precum inteligența artificială, care ar putea distruge rasa umană, dacă nu va fi supravegheată cu grijă.

De asemenea, s-a implicat în politică, alăturându-se zecilor de cercetători care au avertizat populația asupra efectelor părăsirii corpului Uniunii Europene. În ultimul timp, acesta a afirmat că încearcă să înțeleagă popularitatea candidatului la președinția Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Profesorul Hawking a afirmat că bogația și modul în care noi o înțelegem și împărțim a jucat un rol crucial în decizia Brexit-ului. Acesta a simpatizat cu afirmația prim-ministrului Theresa May: ,,Trebuie să reformăm economia, pentru a le permite mai multor oameni să se bucure de prosperitatea acestei țări”.

Stephen Hawking a afirmat că deși el înțelege necesitatea banilor, care pe el l-au ajutat să trăiască mai mult timp în ciuda bolii, acesta nu consideră banii un lucru foarte important. Acesta a declarat că întrebările oamenilor despre valoarea posesiunii și simțul proprietății au condus la crearea de noi idei în mintea oamenilor, numite ,,proiectul catedralei”.

Acesta a descris ideile ca fiind echivalentul construirii bisericilor imense pentru a crea ,,o legătură între Rai și Pământ” în cadrul căreia o idee este creată pentru a fi preluată de generațiile următoare.

Profesorul a declarat: ,,Sper ca oamenii să apeleze mult mai des la acest tip de idei, precum au făcut în trecut, doarece ne aflăm în vremuri primejdioase, planeta și rasa umană trebuie să facă față multiplelor provocări”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto