Avertismentul lui Vladimir Putin: „Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală”

Avertismentul lui Vladimir Putin: „Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25/07/2021, 17:14

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat dumincă, cu ocazia unei parade navale la care a asistat la Sankt Petersburg, că flota rusă are capacitatea de a depista și de a distruge „orice țintă”.

Potrivit acestuia, flota deține toate mijloacele necesare pentru a depista țintele inamice sub apă, la suprafață sau în aer, informează HotNews, care citează AFP.

„În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar”, a afirmat Vladimir Putin în discursul transmis de televiziune.

Vladimir Putin: Noile arme ale Rusiei sunt invincibile

Pe fondul tensiunilor dintre Rusia și statele occidentale, Vladimir Putin a lăudat în ultimii ani noile arme concepute de Armata rusă, pe care le-a numit „invincibile”.

Printre ele se numără racheta hipersonică Avangard, capabilă să atingă viteza Mach 27 și să își schimbe cursul și altitudinea. Această rachetă a intrat în serviciul Armatei ruse în decembrie 2019.

Multe alte arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru forţele aeriene şi racheta cu propulsie nucleară Burevestnik, sunt în curs de dezvoltare.

Sistemele de apărare antiaeriană ultimul tip S-500, prezentate drept „fără echivalent în lume”, au fost testate cu succes pe 20 iulie.

Astfel, spune Vladimir Putin, Rusia și-a câștigat locul printre „principalele puteri maritime mondiale” și și-a dezvoltat o „aviaţie navală eficientă cu rază scurtă şi lungă de acţiune, sisteme de apărarea fiabile şi arme hipersonice ultimul tip, care nu au echivalent în lume şi continuă să fie îmbunătăţite constant şi cu succes”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase