• Publicat:
Internațional

Avertismentul Scotland Yard: „ISIS are ambiția să comită atacuri enorme și spectaculoase”

Avertismentul Scotland Yard: „ISIS are ambiția să comită atacuri enorme și spectaculoase”
Gruparea Statul Islamic (SI) are ambiția să comită "atacuri enorme și spectaculoae", în contextul în care jihadiștii își extind țintele și vizează modul de viață occidental, avertizează comandantul unității de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică.

Statul Islamic – care viza inițial ținte militare și din cadrul poliției – plănuiește acum să-și extindă acțiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliției Metropolitane.

„Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiții mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent”, a avertizat el.

Gruparea se schimbă, a subliniat Rowley.

Anterior, ea s-a folosit în mare parte de propagandă pentru a radicaliza oameni care să acționeze în numele ei, însă în prezent „încearcă să plănuiască atacuri mai mari”, a apreciat directorul Specialist Operations.

Gruparea încearcă să aducă jihadiști antrenați în Siria – în nordul Europei – cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct.

Inchide