Avion militar rus cu 15 persoane la bord, DOBORÂT ACCIDENTAL de forțele siriene

Redactor:
Bianca Pavaluca
Avion militar rus cu 15 persoane la bord, DOBORÂT ACCIDENTAL de forțele siriene
Avionul militar rus, care avea 15 persoane la bord și care a dispărut luni de pe radar, a fost doborât în mod accidental de forțele siriene, după ce mai multe rachete israeliene au fost interceptate în Siria, a confirmat marți Moscova, relatează site-ul postului CNN.

Forțele militare ruse au informat marți că, deși forțele aeriene din Siria au doborât aeronava, Israelul este vinovat pentru incident, relatează agenția de știri RIA-Novosti.

„Ca rezultat al acțiunilor iresponsabile ale armatei israeliene, 15 militari ruși au fost uciși, ceea ce nu este deloc în concordanță cu spiritul parteneriatului ruso-israelian”, a declarat generalul maior rus Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al armatei ruse.

Oficialii americani au declarat că forțele siriene încercau să oprească raidurile israeliene, a informat o sursă. Un alt oficial din Statele Unite a confirmat că Israelul este responsabil pentru atacurile cu rachete din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene din Israel a refuzat să ofere declarații privind incidentul produs luni.

Agenția de știri Tass a relatat că un avion militar rus de tip IL-20 a dispărut luni deasupra mării Mediterane. Ministerul Apărării a informat că aeronava a dispărut de pe radar în timpul unui atac efectuat de patru avioane israeliene de tip F-16 în provincia siriană Latakia.

Forțele armate ruse susțin că au fost informate cu privire la atacurile plănuite de Israel cu doar un minut înainte.

Rusia a inițiat atacuri militare în Siria în anul 2015, la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat până în prezent moartea a peste 350.000 de persoane.

„Conexiunea cu echipajul aeronavei II-20 a fost pierdută deasupra Mării Mediterane”, se arată într-un comunicat emis de Minister.

Incidentul a avut loc luni, la ora locală 23.00, la aproximativ 35 de kilometri distanță de coasta siriană.

Aeronava Ilyushin II-20 se întorcea la baza militară rusă din Hmeimim.

Aeronavei i s-a pierdut urma în timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agenției ruse de presă TASS.

În momentul dispariției aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceză Auvergne, prezentă în zonă.

Momentan nu se cunosc informații despre starea celor aflați la bord. Autoritățile au lansat o operațiune de salvare, coordonată de personalul de la baza Hmeimim.

Un purtător de cuvânt al armatei franceze a negat implicarea Franței. „Armata franceză neagă orice implicare în acest atac”, a declarat acesta.

Reprezentanții armatei israeliene au refuzat să comenteze incidentul și implicarea avioanelor sale în atac.„Nu comentăm asupra rapoartelor străine”, au transmis aceștia.

De asemenea, și reprezentanții Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americană. Nu avem nimic de adăugat”, a declarat un purtător de cuvânt.

Rusia a inițiat atacuri militare în Siria în anul 2015, la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat până în prezent moartea a peste 350.000 de persoane.

foto: wikipedia

Inchide